• Maksim Usungvan a absolvit, în 2010 Academia Medicală de Stat din Sankt Petersburg, numită după II Mecinikov, cu o diplomă în medicină generală.
  • El conduce Centrul de Chirirgie Plastică și Reconstructivă de la Moscova și la Centrul de Chirurgie Plastică „Parada din Skt. Petersburg.
  • La clinicile lui, o mamoplastie costă 480.000 de ruble, în jur de 5.000 de euro. El face și blefaroplastie (chirurgia plastică a pleoapelor), abdominoplastie, liposucție, gluteoplastie (chirurgie plastică fesieră), brahioplastie (umeri) sau labioplastie (zona intimă).
  • „Treaba mea este să creez armonie între suflet și trup, vise și realitate”, scrie doctorul Maksim Usungvan, în prezentarea de pe site-ul lui oficial.

„M-a rugat să-i fac o mastectomie și o plastie de masculinizare”

Un chirurg plastician din Rusia a dezvăluit cazuri neobișnuite în care a refuzat să efectueze operații estetice. Printre acestea, o femeie care dorea să-și schimbe sexul pentru a putea fi trimisă în zona de conflict din Ucraina.

Medicul Usungvan a povestit despre o situație ieșită din comun: „O femeie m-a rugat să-i fac o mastectomie și o plastie de masculinizare, susținând că vrea să devină bărbat pentru a putea ajunge în zona de operațiuni speciale”.

Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ
Recomandări
Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ

Chirurgul a refuzat și a explicat că astfel de operații sunt interzise de legea rusă.

„Când o femeie vine și spune că soțul a zis că plătește dacă îmi măresc bustul, nu accept să operez”

Altă categorie de pacienți cărora le refuză intervențiile sunt cei care vin la presiunea partenerului.

Când o femeie vine și spune „soțul a zis că plătește dacă îmi măresc bustul”, nu accept să operez. Este vorba de abuz psihologic, nu de estetică.

El a mai precizat că trimite pacienții cu suspiciuni de tulburări psihice la specialiști în domeniu, înainte de a lua o decizie privind operația estetică solicitată.

Chirurgul a enumerat și alte motive pentru care poate refuza o intervenție estetică:

  • starea de sănătate precară a pacientului;
  • patologii ascunse descoperite în urma analizelor;
  • dezechilibre hormonale;
  • ndice de masă corporală peste 30.

„Nu avem dreptul să rezolvăm probleme psihologice cu ajutorul bisturiului”

„În astfel de cazuri, efectuarea unei liposucții este pur și simplu imposibilă: riscul de tromboembolie este prea mare, iar rezultatele estetice ar fi minime. Nu e o chestiune de dorință, ci de siguranță”, a subliniat Usungvan.

Despre proiectul unui stat „suveranist” român: „Nici SUA lui Trump nu își permit suveranismul propus de AUR”. Interviu cu profesorul Cornel Ban de la Copenhagen Business School
Recomandări
Despre proiectul unui stat „suveranist” român: „Nici SUA lui Trump nu își permit suveranismul propus de AUR”. Interviu cu profesorul Cornel Ban de la Copenhagen Business School

Doctorul a explicat că refuză să opereze pacienți cu suspiciuni de tulburări psihice, inclusiv depresie sau dismorfofobia: „Nu avem dreptul să rezolvăm probleme psihologice cu ajutorul bisturiului”.

67cd9531eab8b078193277Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4
Urmărește cel mai nou VIDEO
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.