Starea deplorabilă în care se află sala de sport a școlii nr. 18 din Timișoara a fost semnalată de mama unui elev. Femeia a hotărât să nu-și mai lase copilul să facă orele de educație fizică, de teamă ca acea clădire să nu este prăbușească peste elevi.
„În calitate de părinte al cărui copil participă la orele de sport desfăşurate în această sală sunt foarte indignată şi îngrijorată de faptul că în orice moment în această sală se poate întâmpla o nenorocire. Sala de sport are pardoseala scoasă, fisuri adânci în tavan şi pereţi, atât în interior, cât şi pe exterior, este în pericol de prăbuşire. Cu toate acestea, aici îşi desfăşoară orele de sport câteva sute de copii, a căror siguranţă este pusă zi de zi în pericol.”, a declarat mama revoltată.
O sală de sport e la un pas să se prăbușească, pentru că se află într-o stare avansată de degradare
Unii dintre părinți au observat că pe peretele din stânga a ușii de acces o figură uriașă. Începe imediat după acoperiș și continuă până în fundație. Odată ce pătrunzi înăuntru, domnește o priveliște dezolantă. Tavanul și pereții sunt fisurați, pardoseala, pe care copiii ar trebui să facă exerciții fizice, lipsește în mai multe locuri, atât în sala de sport, cât și în vestiar. Totodată, mucegaiul a apărut pe pereți, după ce apa a curs în interior.
„Le-am spus părinţilor în şedinţă că cine intră în sala de sport, o face pe răspunderea lui. Au intrat în sala de sport doar cei care au dorit asta. Restul, fac orele de educaţie fizică pe terenul de sport din faţa şcolii, care a fost realizat recent de Primărie, iar iarna nu fac deloc sport, elevii stau în clase”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 18 din Timişoara, Lia-Maria Cintean.
Primăria Timișoara a fost informată încă din anul 2008 cu privire la starea în care se află sala de sport, însă, până în momentul de față, nu a luat măsuri. Cel puțin asta a mărturisit Mariana Stanciu, directorul adjunct al unităţii de învăţământ.
Așa se face că întreaga clădire s-a degradat atât de mult încât riscă să se prăbușească.
„Certificatul de urbanism a fost eliberat în anul 2014, dar nu s-a făcut nimic. Reprezentanţii Primăriei au realizat o expertiză tehnică şi au ajuns la concluzia că structura de rezistenţă e afectată, trebuie consolidată. Problema e că ţevile de apă s-au spart la subsol, iar apa se scurge în fundaţie. Din cauza scurgerilor de pe acoperiş, clădirea a plecat într-o parte”, a explicat Mariana Stanciu.
Primăria Timișoara a alocat bani pentru reabilitare, dar nu a început lucrările
„Este procedură de licitaţie deja, este şi caietul de sarcini făcut, sunt bani alocaţi. Au fost fonduri alocate din buget, este în procedură de licitaţie, cred că săptămâna viitoare, dacă nu mă înşel, licitaţia va fi urcată pe SEAP”, a precizat Adrian Faur, şeful Biroului Şcoli-Spitale din cadrul Primăriei Timişoara.
Reabilitarea sălii de sport costă aproape două milioane de lei. Reprezentanții Primăriei Timișoara nu știu însă când vor începe lucrările.
sursă foto: pressalert.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro