Mergi direct la conținut »
VIDEO / Cum să stai la mare o săptămână, cu doar 300 de lei, în plin sezon estival
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO / Cum să stai la mare o săptămână, cu doar 300 de lei, în plin sezon estival

VIDEO / Cum să stai la mare o săptămână, cu doar 300 de lei, în plin sezon estival

Un român a reuşit performanţa ca, în plin sezon estival, când este și minivacanța de Sfânta Maria, să stea o săptămână la mare cu doar 300 de lei, în condiţiile în care majoritatea turiştilor care au venit în această perioadă pe litoral au dat această sumă doar pentru o noapte de cazare.

De Radu Țuțulan,

În timp ce aproape 300.000 de turişti au prins cu greu un loc de cazare la hotelurile din Mamaia, Vama Veche sau Eforie, zeci de români au preferat să stea departe de aceste zone aglomerate. Aşa că au mers cu rulota şi s-au „cazat” chiar pe malul mării, pe colina de lângă plaja Corbu, din Năvodari.

„Am venit de 10 zile şi plec mâine. Cu rulota a venit cumnatul şi eu am venit la cumnat. Nu mi-am făcut un calcul, dar nu ne costă mult, pentru că nu plătim cazare, hrana o luăm de la supermarket. Am auzit că, în Mamaia, preţul la cazare e de la 300 de lei pe noapte, iar noi, aici, atât am cheltuit într-o săptămână”, povesteşte domnul Eugen, în timp ce joacă table pe faleza plajei Corbu.

Cei care au venit cu rulota la mare, pe plaja Corbu, au avut parte şi de o privelişte de mirifică, şi de linişte, şi de costuri reduse

Cei care au venit cu rulota la mare, pe plaja Corbu, au avut parte de o privelişte  mirifică, de linişte și de costuri reduse

Practic, singurele cheltuieli pe care le au turiştii veniţi cu rulota la malul mării sunt cele cu gazul, apa şi electricitatea. Iar la Corbu, localnicii nu au nicio problemă să-i ajute cu ce pot pe turişti, astfel că un sejur de trei luni pe litoral poate fi mai ieftin decât o săptămână de cazare în Mamaia.

„Practic, cazarea nu costă nimic. Avem panou electric independent, apa ne-o luăm din sat, prin buna înţelegere cu sătenii şi, practic, o noapte de cazare nu costă nimic. Ne costă mâncarea şi ce punem în termos. Sunt sosit aici de la 1 iunie şi stau până de ziua mea, în septembrie. Nu mi-am făcut un calcul, dacă ar fi fost să stau această perioadă la hotel, cât aş fi dat, mi-e groază să fac un astfel de calcul. Aici, vă spun sincer, consumăm pe tot sezonul de trei luni, să zicem, o pensie, şi ne rămân două gratis”, spune domnul Tiberiu, râzând.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

O alternativă şi mai ieftină, dar nu la fel de confortabilă precum cea a rulotei, este cazarea la cort. Sunt mii turişti care vin la malul mării cu cortul, iar unii îl instalează direct pe plajă, însă majoritatea le amplasează în campinguri, unde au parte şi de pază, şi de grupuri sanitare. Costă aproximativ 15-20 de lei pe zi de persoană, în cazul celor care stau cu cortul în astfel de spaţii amenajate, iar în cazul celor care vin cu rulota, taxa variază între 25 şi 30 de lei pe zi pentru fiecare vehicul.


Citește și:

VIDEO/ Când rolul ajunge să facă parte din viață. Actorul Vlad Ivanov i-a binecuvântat pe muncitorii care asfaltau un drum!

VIDEO/Aplicația care îți organizează vacanța. O româncă a adus cardul fără comision cu care știi cât ai cheltuit pe restaurante, transport, cumpărături și te ajută să economisești

Close
Închide
  Close