De Adrian Ilie,

Elevii pregătesc ani de zile acest examen care le poate deschide uşile celor mai prestigioase instituţii din ţară şi care va fi decisiv pentru cariera, nivelul lor de trai, ba chiar pentru perspectivele lor de căsătorie.

Pentru a limita riscul de ambuteiaj şi a permite celor 550.000 de elevi să ajungă la timp la examen, administraţiile, companiile şi chiar bursa din Coreea de Sud şi-au decalat deschiderea cu o oră.

În plus, poliţia a mobilizat vehicule şi motociclete pentru a ajuta orice elev care riscă să întârzie să ajungă la timp la unul dintre cele 1.185 de centre de examen.

Băieţii şi fetele susţin examenul în camere separate, iar anul acesta au fost luate măsuri excepţionale pentru ca aceştia să nu fie deranjaţi.

Spre exemplu, decolările şi aterizările au fost sistate pe toate aeroporturile timp de 35 de minute, cât timp a avut loc o probă de ascultare în engleză. În plus, toate aeronavele aflate în zbor la momentul respectiv nu au avut voie să coboare la mai puţin de 3.000 de metri.

Ministerul Transporturilor a anunţat că 158 de zboruri au fost amânate cu ocazia examenului, dintre care 40 internaţionale.

Foto: Mamă rugându-se pentru succesul copilului său la examen/ EPA

Citeşte şi:

Sud-coreenii își simulează înmormântarea pentru a învăța să-și aprecieze viața. Tânăr, după ce a ieșit din sicriu: ”Fericirea se trăiește în prezent”

De ce își rad politicienii din Coreea de Sud părul. Un nou scandal de corupție zguduie țara

Cântăreaţa k-pop Sulli, în vârstă de 25 de ani, a fost găsită moartă. Fosta membră f(x) suferea de depresie, după ce a fost hărțuită online

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci