13 Ian. 2018 14:50

O ursoaică a fătat cinci pui în județul Vâlcea. Imagini din bârlogul în care hibernează

Distribuie

Aflată în hibernare, o ursoaică a fătat cinci pui în județul Vâlcea. Ursuleții au venit pe lume într-un bârlog din Parcul Național Cozia. Aceasta este o situație rar întâlnită în Europa deoarece, în mod normal, dă naștere la doi pui.

Gonacii care au participat la o partidă de vânătoare au dat peste o ursoaică aflată în hibernare. Animalul avea bârlogul în apropierea satului Rădăcineşti, județul Vâlcea, informează ramnicuvalceaweek.ro.

Speriată din cauza zgomotului produs de hăitași, ursoaica a fugit și și-a lăsat bârlogul descoperit. În ascunziș, oamenii au descoperit cinci pui de urs care au venit pe lume recent.

Reprezentanții Parcului Național Cozia îi sfăfuiesc pe localnici și turiști care se aventurează în zonă să fie prudenți deoarece ursoica ar putea ataca, în încecarea de a-și apăra puii.

În 2011, în județul Brașov, a fost văzută prima oară o ursoaică cu cinci pui. Potrivit zoologilor, ursoaica dă naștere, de obicei, la doi pui. Au fost însă cazuri în care femelele au fătat trei sau chiar patru pui.

Anul trecut, în noiembrie, o ursoaică cu trei pui au apărut în zona unui supermarket din Brașov.

România are cea mai mare populație de urși din Europa. În țara noastră sunt aproape 6.500 de urși, potrivit unei numărători oficiale realizate în 2016.

sursă foto:  ramnicuvalceaweek.ro


Citește și FOTO/ Harta gerului care va lovi România în următoarele zile


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
VIDEO/ 5 branduri de renume cu idei creative
Loading...
Comentarii