MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2017 19:42 , de Daniel Ionașcu

Hackerii pot prelua controlul caselor inteligente din cauza unei vulnerabilități de la Apple

Distribuie

O vulnerabilitate de securitate din cadrul unui soft Apple putea da hackerilor controlul întregii locuințe și a gadgeturilor din aceasta, de la încuietorile inteligente de pe uși la termostat sau camere video, scrie The Verge.

Potrivit publicației online 9to5Mac, vulnerabilitatea se afla în programul HomeKit, prin care utilizatorii pot controla de pe un iPhone dispozitivele din întreaga casă.

Tot ce era necesar era ca hackerul să aibă acces la un iPhone sau un iPad cu versiunea de iOS 11.2, adică cea mai recentă. Pe acestea era necesar ca utilizatorul să fie logat pe contul său de iCloud.

Din cadrul acestuia, se putea prelua controlul asupra HomeKit.

Reamintim, foarte multe dispozitive inteligente suportă HomeKit, astfel că infractorii cibernetici puteau prelua controlul tuturor acestora. Spre exemplu, August Smart Lock de generația a doua suportă atât HomeKit, cât și controlul prin Amazon Alexa sau Google Assistant. Hoții ar fi putut intra astfel în casă nestingheriți.

Ei bine, Apple a fost anunțată de acest bug încă de la sfârșitul lunii octombrie. A trebuit ca 9to5Mac să scrie joi despre acesta pentru ca Apple să transmită un update care să repare problema.

Mac-urile, problemă similară

Apple a avut câteva săptămâni oribile în privința vulnerabilităților de software. Una dintre acestea se regăsea în sistemul de operare macOS High Sierra și permitea oricărui utilizator cu acces fizic la Mac-uri fără să fie nevoit să introducă vreo parolă de administrator, după cum scria în altă parte The Verge.

De asemenea, Apple a făcut public faptul că va da acces dezvoltatorilor de aplicații către imaginile de recunoaștere facială de pe iPhone X, măsură criticată de experți.

Citește mai multe despre Apple, iOS, IPad, iphone, software și vulnerabilitate pe Libertatea.

Comentarii