De Dragoș Tănase,

UPDATE – 25 noiembrie, ora 11.30: Au apărut și primele teorii în ceea ce privește prezența bombei în apartamentul femeii.

Vecinii bătrânei au povestit, pentru Digi 24, că femeia ar fi avut un fiu care a lucrat în Armată și că el ar fi putut să-l aducă în apartamentul mamei sale. Obuzul a fost găsit într-un dulap.

În schimb, Antena 3 scrie că soțul bătrânei, bunicul bărbatului care a sunat la 112, i-ar fi dat obuzul femeii ca souvenir.

Femeia nu a știut ce reprezintă, de fapt, obiectul și l-a păstrat în dulap. Între timp, bătrânul a decedat și soția sa nu a mai umblat la proiectil… până ieri când a fost găsit de nepot.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări în acest caz, pentru a afla cu exactitate cum a intrat femeia în posesia obuzului.


După apelul primit, la fața locului s-au deplasat imediat polițiști din cadrul Secției 23 Poliție, urmați de forțe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) și specialiștii Serviciului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Toți cei 70 de locatarii au fost evacuați până la scoaterea obuzului, care era funcțional, din apartament.

Acțiunea s-a desfășurat cu succes, fără incidente și fără să se înregistreze victime sau pagube materiale, iar după aproximativ două ore locatarii au putut să intre din nou în bloc.

Obuzul urmează să fie distrus, în siguranță, într-un poligon de lângă București.

FOTO: Digi 24

Citeşte şi:

Incendiu în Sun Plaza |Șase persoane au ajuns la spital, după ce mai multe mașini au ars în parcarea subterană. Cum arată locul din care a izbucnit focul

Mărturie din mijlocul infernului de la Santiago de Chile: ”A fost haos, acum e pace”

UPDATE | Carambol cu patru mașini pe centura orașului Focșani. Două persoane au murit și alte patru au fost rănite

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre