EXCLUSIV / Ofertele de vacanță în luna ianuarie, de 3-4 mai ieftine decât de Revelion

04 ianuarie 2017 10:00 De: ,

Ianuarie este luna ideală pentru cei care vor să se bucure de o vacanță la munte fără să plătească prea mult. Așa că, dacă nu ați petrecut Crăciunul sau Revelionul în vreo stațiune montană sau pe vreo plajă exotică, acum puteți profita de ofertele mult mai accesibile.

„În general, în România, de Revelion, tarifele sunt cam de 3-4 ori mai mari decât cele percepute în altă perioadă în afara sărbătorilor, iar de Crăciun, sunt aproape duble faţă de o perioadă normală, în special în zonele turistice foarte dezvoltate, precum Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu, Maramureş, Bucovina și altele”, a declarat pentru Libertatea, consultantul în turism, Traian Bădulescu.

Cât ne costă o noapte de cazare

Pentru destinaţiile exotice din emisfera nordică, iarna reprezintă, de asemenea, vârful de sezon, când clima este cea mai bună. „Turiştii români aleg, acum, city break-uri în Europa şi pachete de ski în Bulgaria, Germania, Italia şi Austria, iar cei care nu au beneficiat de oferte early booking pot identifica şi acum oferte avantajoase în destinaţii exotice”, ne-a declarat Liviu Cârstea, director general Alltur. De altfel, dacă vreți să schiați austria vă așteaptă cu destinații de la 47 de euro pe noapte, Germania de la 31 de euro pe noapte, iar Elveția este ceva mai scumpă, destinația având prețuri de început de la 83 de euro sau chiar Bulgaria de la 19 euro pe noapte.

„Un atu important pentru cei care pleacă în această perioada de după sărbători este faptul că preţurile nu vor fi la fel de mari că şi în perioada sărbătorilor şi locaţiile nu vor fi la fel de aglomerate, astfel cei pasionaţi de sporturile de iarnă se vor putea bucură de pârtii mai libere”, ne-a declarat Cristian Rusu, directorul general al Varbittour.

Pentru Tailanda, ofertele pe luna aceasta pornesc de la 104 de euro pe noapte într-un hotel de 3 stele unde aveți și micul dejun.

Destinațiile exotice

De asemenea, mulţi români aleg în această perioadă destinaţii exotice precum Thailanda, Seychelles, Republica Dominicană, Mauritius, Cuba, Mexic, dar şi destinaţii calde precum Dubai sau Tenerife. Pentru Seychelles ofertele încep de la 110 euro pe noapte, din ianuarie pana în aprilie, iar pentru Dubai, prin Christian Tour, oferta începe de la 395 de euro de persoană. Dar dacă vreți un hotel aproape de plajă atunci va trebui să mai adăugați încă 150 de euro. Prețul este valabil pentru 5 nopți de cazare

Cine petrece în ianuarie

„În prima parte a lunii ianuarie, România este solicitată şi de către turiştii din ţările care sărbătoresc Crăciunul (7 ianuarie) şi Revelionul (14 ianuarie) pe rit vechi, precum Republica Moldova, Ucraina, Serbia sau Federaţia Rusă. Ca atare, tarifele percepute de anumite hoteluri din staţiuni montane sau de anumite pensiuni pot fi, oricum, mai ridicate, cel puţin la nivelul Crăciunului nostru”, mai spune Bădulescu.

De-abia după 15 ianuarie, tarifele tuturor structurilor de cazare din România, mai ales din regiunile montane, revin la normal, la nivelul obişnuit pentru sezonul de iarnă. De asemenea, în această perioadă, până la începutul lui februarie, este o perioadă de reduceri mari pentru shopping, mulţi turişti alegând, în acest sens, destinaţii precum Dubai, Austria (Viena), Italia (Milano).

 

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro