Mergi direct la conținut »
Olguța Vasilescu: Procurorii mi-au pus sechestru pe avere
Ştiri Libertatea > Ştiri > Olguța Vasilescu: Procurorii mi-au pus sechestru pe avere

Olguța Vasilescu: Procurorii mi-au pus sechestru pe avere

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni, la ieșirea din sediul DNA, că procurorii i-au comunicat că i s-a pus sechestru pe avere.

„Așa ceva nu există. N-am casă, n-am mașină, asta este situația”, a susținut însă Vasilescu.

La sosirea la DNA, ea afirmase că dacă e luni e „ziua PSD-ului”. „Dacă e luni, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi și sper că nu le-au dat la toți chiar foarte mult, a mai rămas ceva și pentru mine”, a spus Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu este anchetată într-un dosar deschis în urmă cu două luni, în care este acuzată că şi-a folosit influenţa pentru a obţine bani în campanie electorală. În acelaşi timp, ar fi profitat de poziţia de primar pentru a-şi creşte capitalul politic, spun anchetatorii. În acest dosar, ea a fost reținută pe 30 martie. Magistrații au decis să fie cercetată în arest la domiciliu, iar ulterior, sub control judiciar.

Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

În același dosar sunt cercetați Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracțiuni de complicitate la luare de mită, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non-profit, pentru patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”, au afirmat procurorii.

Close
Închide
  Close