Mergi direct la conținut »
Lia Olguţa Vasilescu susține că sindicatele CFR se pregătesc de grevă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Lia Olguţa Vasilescu susține că sindicatele CFR se pregătesc de grevă

Lia Olguţa Vasilescu a vorbit la Antena 3 despre situația de la Ministerul Transporturilor, la conducerea căruia a fost propusă de PSD, însă nu a fost acceptată de președintele Klaus Iohannis. 

„Situaţia este foarte dificilă pentru că, din câte ştiu, sindicatele CFR se pregătesc de grevă, cei de la metrou au sesizat şi comisiile de la Uniunea Europeană, la fel, se pregătesc de grevă, Asociaţia Transportatorilor a atras atenţia că nu avem ministru la Transporturi şi în zilele acestea la Bruxelles se discută nişte directive foarte importante pe Transporturi, unde ar fi trebuit să fie un ministru care să discute toate aceste lucruri, să reprezinte România”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

După ce Iohannis a respins-o pe Vasilescu la Transporturi, PSD a venit cu o nouă propunere: Mircea Drăghici. Ministrul Transporturilor a rămas, în prezent, Lucian Șova, deși acesta și-a anunțat demisia din funcție. Președintele Iohannis a anunțat, la finalul lunii noiembrie, că nu ia în calcul schimbarea miniștrilor până după sărbătorile care marchează Centenarul.

Vorbind despre timpul necesar președintelui pentru numirile şi revocările de miniştri, Lia Olguța Vasilescu (propusă ulterior de PSD la Ministerul Dezvoltării) a spus: „Președintele este legat acum de mâini şi de picioare, va trebui să facă aceste numiri. În decizia Curţii, se pune într-un termen rezonabil sau într-un termen care este decis de legiuitor.

(…)

Din păcate, nu am emis până acum o lege sau o ordonanţă de urgenţă în care să spunem: „ok, la prima nominalizare ai termen de 10 zile să iei o decizie, dar a doua oară, când nici Curtea nu te mai lasă să faci numirile respective, nu poţi ai mai mult de trei zile”, cu atât mai mult cu cât este decizia totală a premierului. Este în mâinile primului-ministru să facă această nominalizare”.

 


Citește și: Cristina Neagu scrie istorie! A devenit cea mai bună marcatoare din toate timpurile la europene!


 

Close
Închide
  Close