MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

OMUL MUŞCAT DE VIPERĂ, NUMIT SUBSECRETAR la MINISTERUL JUSTIŢIEI

Distribuie

Andrei Iucinu, fiul ziaristului Dumitru Tinu, a fost numit vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, din subordinea Ministerului Justiţiei, funcţia având rang de subsecretar de stat.
„Este un domeniu în care activez. Predau la Facultatea de Drept din Cadrul Universităţii Titu Maiorescu drept constituţional, iar într-un semestru se se face un curs de cetăţenie, respectiv, modalităţii obţinerii cetăţeniei”, a spus Tinu declarat Andrei pentru Adevarul.
Numirea a venit în urma unei decizii date de premierul României, Victor Ponta.
Andrei Tinu (Iucinu) ocupă în prezent şi funcţia de secretar executiv pe probleme de comunicare al Tineretului Social Democrat (TSD) şi este asistent universitar la Univeristatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti.
Fiul lui Dumitru Tinu a ajuns la urgenţe în 2011, după ce a fost muşcat de o viperă cu corn, din propria crescătorie, situată în judeţul Girugiu. Acesta a fost operat la scurt timp de la incident şi a avut nevoie de câteva zile de recuperare. Tânăul şi-a deschis o crescătorie de vipere împreună cu mai mulţi prieteni. Veninul recoltat este folosit în industria medicală şi poate ajunge la un preţ de 2000 de euro pe gram. Veninul viperei cu corn poate ucide un om în câteva ore dacă nu e administrat de urgenţă serul anti-viperin.

Citește mai multe despre Andrei Tinu pe Libertatea.

Comentarii