Într-o intervenție telefonică în emisiune, Adrian Coman a vorbit mai multe despre situația în care este pus doar pentru că este căsătorit cu o persoană de același sex și a amintit care este menirea statului într-o societate.

„Rolul statului nu e de a-și umili și discredita cetățenii ci de a facilita drepturile pe care aceștia le au. Și nu este treaba mea sau a Accept de a descifra hățișul legislativ să vedem cum eu pot să obțin un document precum pașaportul și să am drepturi fundamentale cum este cel de a vota, de a călătorii. M-am înscris la un concurs al comisiei Europene la care a trebuit să mă legitimez cu documentul american. Nu este treaba statului american să îmi faciliteze mie, cetățean român, drepturi în relație cu țara căreia îi aparțin și cu Uniunea Europeană”, a declarat Adrian Coman, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

„Să spui adevărul despre tine este parte din demnitatea ta umană”

Invitată în studioul Libertatea, Teodora Ion Rotaru, director executiv al Accept, a declarat că, după publicarea articolului din Libertatea a primit mesaje de la mai mulți cetățeni din străinătate din comunitatea LGBT care au fost nevoiți să mintă în privința stării civile, ca să poată obține pașaportul românesc.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

„Minciuna are un efect dezumanizant până la urmă. Să spui adevărul despre tine este parte din demnitatea ta umană. E cel mai important lucru care ne face oameni, să trăim în adevărul existenței noastre și să putem afirma că cei care sunt alături de noi sunt parte din viața noastră, reprezintă familia noastră”, a spus ea, la Adriana Nedelea LA FIX.


Pentru a vota totuși, el a solicitat preventiv Consulatului României la New York, încă de la începutul anului, reînnoirea pașaportului. A completat un formular online, unde s-a declarat căsătorit la întrebarea obligatorie privind statutul civil.

Răspunsul a fost mai puternic decât dreptul constituțional de a vota.

„Atât timp cât dumneavoastră ați solicitat emiterea unui nou pașaport și ați precizat de bunăvoie faptul că sunteți căsătorit cu o persoană de același sex, autoritățile române nu pot emite un pașaport în aceste condiții.”

Despre o altă față a drepturilor constituționale și despre minciuna care ar fi rezolvat problema pașaportului, în direct, la Adriana Nedelea LA FIX.

Citeşte şi:

Statul român îi refuză lui Adrian Coman dreptul de a vota la prezidențiale, pentru că este căsătorit cu o persoană de același sex! Îndemnat să mintă, el a refuzat

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură