Mergi direct la conținut »
Orășelul unic unde castelele sunt unul lângă altul. Ce s-a ales de el |VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Orășelul unic unde castelele sunt unul lângă altul. Ce s-a ales de el |VIDEO

Orășelul unic unde castelele sunt unul lângă altul. Ce s-a ales de el |VIDEO

Fiecare om cu castelul lui, era un concept interesant pus în practică într-un complex rezidențial din Turcia. Un oraș format numai din mini-castele, înghesuite și ordonate unul lângă celălalt. Acestea au fost construite între Istanbul și Ankara, pe un teren viran, iar proiectul ar fi avut succes, dacă dezvoltatorul nu dădea faliment. Așa că în urmă a rămas un orășel de mini-castele, unele aproape de finalizare, altele neterminate.

De Mihai Niculescu,

Burj Al Babas a fost gândit drept un complex rezidențial de lux, un concept unic, cu peste 700 de castele la scară mică. Acesta se află în centrul Turciei, în apropierea capitalei Ankara. Dezvoltatorul orașului de castele, societatea Sarot Group, a intrat în faliment anul trecut, cu datorii de 27 de milioane de dolari, iar astfel că locul a ajuns un orășel de castele…fantomă, arată Digi24.

Doritorii trebuiau să achite minimum 320.000 de euro, iar după adăugarea opțiunilor prețul ajungea până la aproximativ 500.000 de euro. Mini castelele ar fi putut fi vândute ca pâinea caldă, pentru că o serie de afaceriști turci își doreau să locuiască acolo.


Citește și: UPDATE. Convenţia Naţională a PLUS s-a reunit la Romexpo. Dacian Cioloş devine preşedintele noii formaţiuni politice


 

Close
Închide
  Close