De Cristian Otopeanu,

Totuşi, chiar dacă Wuhan şi-a redeschis porțile, unele restricţii din oraş vor rămâne în vigoare. Iar oficialii chinezi au avertizat că ameninţarea cu noi infecţii este departe de a se fi terminat.

Astăzi, locuitorilor oraşului li s-a permis în sfârșit să părăsească Wuhan, capitala provinciei Hubei, lucru care a fost interzis pe 23 ianuarie.

Cu toate acestea, oamenii care intră sau ies din oraș trebuie să îndeplinească o condiție esențială. Aceștia trebuie să arate pe o aplicație folosită de autoritățile din Beijing pentru supravegherea populației că sunt sănătoși și că nu au intrat recent în contact cu o persoană infectată.

Imagine surprinsă astăzi, cu un bărbat care pleacă din Wuhan cu trenul. Foto: EPA

Potrivit estimărilor, aproximativ 55.000 de oameni vor pleca din Wuhan cu trenul, a informat CNN.

Wuhan, oraşul de 11 milioane de locuitori unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată în decembrie 2019, a fost închis pe 23 ianuarie, într-o încercare a autorităţilor de a stopa răspândirea virusului.

Citeşte şi:

Ministrul Tătaru, precizare pentru bolnavii de cancer după ordinul lui Arafat de interzicere a tratamentelor neurgente: ”Medicii vor analiza de la caz la caz”

VIDEO | Atenţie! A apărut metoda „accidentul”, adaptată pentru coronavirus. Mărturia unei victime

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor