De Daniel Stanciu,

„Există şi posibilitatea să fie învestit guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. (…) Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că prin votul pe care îl dau vor spune că: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa guvernului, suntem de acord ca guvernul să fie PNL, suntem de acord să nu mai facem opoziţie, că noi am învestit guvernul. Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicoli?”, a spus Orban la TVR1.

Acesta a susţinut că în vizita de vineri de la Craiova a fost în calitate de „fost, actual şi viitor premier”.

Ludovic Orban a explicat şi motivul desemnării sale de către preşedinte.

„Suntem partidul cel mai puternic, partidul care a câştigat alegerile europarlamentare, partidul al cărui candidat, Klaus Iohannis, a câştigat la o diferenţă zdrobitoare, cu peste două treimi, alegerile prezidenţiale, suntem partidul care astăzi suntem cotaţi cu cel mai mare scor, de departe, următorul partid e la jumătate din scorul nostru, după aia, suntem partidul care a anunţat foarte clar obiectivul: de a da puterea din nou oamenilor, prin intermediul alegerilor anticipate (…). Că există acum o majoritate este un neadevăr. Preşedintele este obligat să desemneze un premier desemnat de un partid numai dacă partidul respectiv a obţinut 50% plus unu în alegeri, altfel, este la latitudinea lui. Aici e şi litera Constituţiei, dar au existat şi decizii ale CCR privitoare la această temă”, a precizat Orban.

El a avansat date posibile pentru alegerile anticipate: 14, 21 sau 28 iunie.

„Cel mai probabil în luna iunie vor fi anticipate”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi:

Liber la negat Holocaustul în România | Un ziar din Iaşi îl apără pe Hitler, poliţia „mai analizează un pic”

VIDEO | Pacientă suspectă de coronavirus, scăpată de pe targă la Suceava. Reacția SMURD

Vine gerul! Temperaturile scad drastic în acest weekend. Avertismentul meteorologilor

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.