Mergi direct la conținut »
Ordonanţă de urgenţă sau procedură parlamentară pe Codurile penale? Iordache, despre oportunitatea unei OUG: Depinde de tergiversări
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ordonanţă de urgenţă sau procedură parlamentară pe Codurile penale? Iordache, despre oportunitatea unei OUG: Depinde de tergiversări

Ordonanţă de urgenţă sau procedură parlamentară pe Codurile penale? Iordache, despre oportunitatea unei OUG: Depinde de tergiversări

Ordonanţă de urgenţă sau procedură parlamentară pe Codurile penale? Preşedintele comisiei speciale care se ocupă de legile din domeniul justiţiei spune că pe procedura legislativă este de dorit pentru modificarea codului penal, al celui de procedură penală şi Codul civil. Totuşi, subliniază Florin Iordache, depinde de cum decurg dezbaterile în Parlament şi cum se poziţionează preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, a dat de înţeles că dacă dezbaterile vor fi blocate sau tergiversate, după modelul legilor justiţiei, din decembrie, atunci varianta unei ordonanţe de urgenţă devine valabilă.

De Sorina Ionaşc,

„Este o variantă de lucru (n.r.-ordonanţă de urgenţă). Nu ştim ce va face Guvernul, dar noi vom lucra în continuare în comisie. Mai sunteţi restanţieri cu Codul penal. Eu cred că prin procedură parlamentară e mai bine pentru că putem ţine cont de toate opiniile exprimate. Oamenii trebue să înţeleagă că şi aceste coduri or să trebuiască, odată şi-odată, adoptate”, a declarat Florin Iordache, la Parlament.

Mai mult, social-democratul s-a arătat deranjat de opoziţia făcută de USR şi de faptul că şeful statului a contestat legile justiţiei la Parlament, fapt care ar conta pentru stabilirea oportunităţii unei ordonanţe de urgenţă.

„Modul în care se poziţionează opoziţia, modul în care se poziţionează preşedintele, de a tot ataca, de a tergiversa intrarea în vigoare a legilor, asta e marea problemă. Avem nişte decizii ale Curţii, avem nişte decizii care trebuie implementate, directive, decizii CEDO. Ăsta ar trebui să fie semnalul să le dea de gândit celor care vor să iasă în stradă. În funcţie de modul în care se desfăşoară dezbaterile în Parlament, vedem (dacă e oportună o ordonanţă de urgenţă)”, a explicat preşedintele comisiei speciale privind legile justiţiei.

Florin Iordache şi alţi membri ai comisiei discută marţi, de la ora 15:00, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia despre modificarea Codurilor penale.

 

 

Close
Închide
  Close