Mergi direct la conținut »
Delta Dunarii
Ştiri Libertatea > Ştiri

(P) 5 motive pentru care ar trebui să mergi în Delta Dunării

De Petre Dobrescu,

Cea mai frumoasă deltă europeană și a treia ca importanță în lume, Delta Dunării nu este doar un paradis pentru iubitorii de natură sau pentru împătimiții pescuitului... Dacă nu ai mai fost niciodată în Delta Dunării, iată câteva motive pentru care ar trebui să-ți planifici un sejur în acest colț unic de natură:

Ad placeholder

În Delta Dunării poți admira sute de specii de păsări rare
Suprafața deltei formată din terenuri mlăștinoase acoperite cu papură, salcii, rogoz sau izmă de baltă, și lacurile de smarald garnisite cu nuferi în nuanțe de galben, roz sau alb, atrage ca un magnet mii de păsări rare, care primăvara vin la cuiburile lor pentru a-și depune ouăle, iar târziu în toamnă se reîntorc în țările calde. La o plimbare cu barca pe canalele deltei vei avea ocazia să fii martorul unui spectacol inedit dat de pelicanii care încearcă să prindă pești, de lebedele albe care se plimbă pe apele precum cristalul sau de stolurile de cormorani care străbat cerul…

Trebuie să vii aici pentru a vedea liane și viță de vie sălbatică
Aproape de comuna C.A.Rosetti se află cea mai nordică pădure subtropicală din Europa: Letea. Începând cu anul 1938 pădurea Letea a devenit arie protejată datorită abundenței de plante cățărătoare pe care le găzduiește cum ar fi liana grecească, vița de vie sălbatică sau hameiul, dar și pentru faptul că aici se găsesc mai bine de 300 de cai sălbatici. O parte de pădure este compusă din dune de nisip care îți vor aminti de zonele deșertice, fiind locul ideal pentru momente pline de aventură cu mașinile de teren 4×4.

În Delta Dunării se află singurele plaje sălbatice din România
Dacă mergi în orașul piraților, Sulina trebuie neapărat să te relaxezi pe imensa plajă sălbatică, cu cel mai fin nisip posibil care ți se strecoară printre palme, cu sclipiri de argint. Plaja este scăldată de ape în nuanțe de verde kaki, culoare dată de combinația dintre Marea Neagră și Dunăre care te va fascina. O altă plajă virgină o găsești la Sfântu Gheorghe. Nu este la fel de lată și de lungă precum cea din Sulina, dar este cu siguranță la fel de fermecătoare.

Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
Recomandări
Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
 

Este locul care s-a păstrat autentic în ciuda turismului în masă
Delta Dunării atrage anual mii de turiști, atât români cât și străini care vin pentru a scăpa de stresul cotidian și a se bucura de acest paradis sălbatic. Cu toate astea, a rămas neatinsă de turismul în masă, iar localnicii încă își ghidează viața după regulile strămoșești. Vei găsi aici așezări pline de farmec cu căsuțe cu acoperișuri din papură, fațade, uși și ferestre vopsite în nuanțe de albastru luminos.

Ad placeholder

Locul perfect pentru pasionații de pescuit
Cel mai tânăr pământ al Europei, care crește cu circa 40 de metri pătrați anual, se laudă cu mai bine de 133 de specii de pești, care constituie sursa principală de hrană atât a lipovenilor, cât și a păsărilor migratoare. Dacă ești pasionat de pescuit vei putea practica acest sport direct de pe pontoanele hotelului Gulliver Delta Resort 3* https://gulliverresort.ro/ amplasat în inima deltei, mai exact în localitatea Uzlina, la confluența dintre brațul Sfântu Gheorghe și canalul Uzlina.

Last Minute Delta Pentru Toti Romanii

Gulliver Delta Resort 3*- de la 539 lei/persoana, 5 zile de cazare- BONUS all inclusive, transport cu autocarul, transferuri cu barca Murighiol-Uzlina. *Oferta valabila in limita locurilor disponibile pana la data de 31 mai 2016! Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07, sau la [email protected]

Ad placeholder
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close