Tot mai mulți români ajung de la an la an în Malta, de Paște, în vacanța de vară sau de Revelion, așa că maltezii sunt obișnuiți deja cu tradițiile noastre și își adaptează ofertele în funcție de ele. Așa se face câ în acest an, Air Malta deschide sezonul cu vacanța de 1 Mai, când românii, preponderant creștin-ortodocși, sărbătoresc Paștele. ”Oferta agenției Malta Travel pentru vacanța de Paște pornește de la 277 de euro/ persoană, pentru 5 nopți de cazare la un hotel de 4 stele, masă, transport dus-întors cu avionul, bagaj de cală și asistență turistică. În plus, turiștii vor putea participa în noaptea de Înviere, la slujba ortodoxă”, ne-a declarat Mark Neville Faruggia, directorul malta.ro.

DSC_0088

Aceasta în timp ce ofertele de Paște la hoteluri similare din Predeal sau Poiana Brașov pornesc chiar și de la 400 de euro.
Cât despre ce pot face turiștii în Insula de Miere, considerată un adevărat muzeu în aer liber, românii nu au de ce să-și facă griji. Sute de monumente, tot felul de distracții și Marea Mediterană îi așteaptă la relaxare. Consultanții malta.ro au realizat un fel de hartă cu punctele obligatoriu de vizitat, pentru orice turist ajuns în arhipelag:

– Valetta e, de departe, bijuteria coroanei malteze. În inima orașului cu cea mai mare concentrare de monumente din lume tronează Palatul Marilor Maeștri, dovadă celor 270 de ani de influență politică și economică a cavalerilor maltezi. Iar acesta este doar unul din cele 320 de monumente pe care le poți vizita mergând la pas.

DSC_0173

– Stațiunea St. Julian trebuie să fie, măcar pentru o seară, pe lista destinațiilor tale. Pentru că aici pare să pulseze viața nebună a Maltei, zona e cea mai căutată și mai populată din insulă. Și nimic din ce oferă acum nu mai aduce fostul sat pescăresc care a înflorit în timpul ocupației britanice. Hoteluri de lux, dar și cazări pentru bugete reduse ori iahturi care-ți taie răsuflarea sunt pline de turiști de toate vârstele veniți din toată lumea pentru câteva zile de mare, soare și distracții până-n zori în cluburi de noapte, restaurante, baruri sau terase pe plajă.

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse: 'Copilul meu e în clasa a IV-a și învățătoarea...'
Recomandări

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse: 'Copilul meu e în clasa a IV-a și învățătoarea...'

– Fortul Saint Elmo străjuiește coastă malteza de pe peninsula Sciberras care desparte cele două mari porturi naturale Marsamxett și Marele Port, cel mai mare din Mediterana. Dincolo de construcția în sine și de frumusețea strădutelor care-l înconjoară, fortul este special în perioada „Paradei Gărzilor”, un adevărat spectacol în care maltezi tineri sau cu tâmple albFILMARE (1564)e reconstituie evenimente istorice autentice, cu tot cu salve de tun și parade fastuoase.

– Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni în urmă cu peste 2.700 de ani se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stapânirii romane a fost construit în interiorul ei Palatul Guvernatorului și se spune că tot aici a locuit și Sfântul Pavel după naufragiul său pe insulă. Dar nici până acum “orașul tăcut”, cum i se spune acestei cetăți de vis tot de culoarea mierii, în care nu au voie decât mașinile celor carte locuiesc în ea, nu și-a pierdut farmecul. Iar petele de culoare pe care le reprezintă micile balcoane din lemn, obloanele sau florile cățărătoare nu fac decât să-l desăvârșească.

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!
Recomandări

Tolo, după discursul președintelui: Trăiască Împăratul!

– Marsaxlokk e raiul pentru marii amatori de pește sau de fructe de mare Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca mărime din Malta, satul pescăresc plin de bărci pictate în culori vii și decorate cu sirene și cu ochi meniți să-i păzească pe pescari de rele, îi întâmpină pe turiști în fiecare duminică, chiar pe malul mării, cu cel mai mare bazar cu pește proaspăt, dar și cu suveniruri.

Procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani. A avut o ascensiune uluitoare, deși secţia sa a finalizat un singur rechizitoriu într-un an
Recomandări

Procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani. A avut o ascensiune uluitoare, deși secţia sa a finalizat un singur rechizitoriu într-un an

– Nu trebuie să existe vacanță în Malta fără o ieșire la Festa, sărbătoarea artificiilor în care se implică întreaga comunitate a unui sat. Casele și străzile sunt decorate în culorii vii, bisericile și catedralele sunt acoperite de zeci de mii de luminițe multicolore, au loc spectacole de muzică tradițională sau clasică, parade ale cavalerilor costumați în stil medieval sau baroc, iar mâncarea, băutura și suvenirurile se vând peste tot. Ce contează însă cel mai mult sunt spectacolele pirotehnice unice în lume, organizate sub formă de întrecere, pe străduțele altfel liniștite.

DSC_0444

– Insula Gozo, a doua că mărime din arhipelag, care a păstrat mai mult din tradiția rurală a vechilor locuitori ai Maltei trebuie să ocupe de asemenea una din zilele tale de vacanță. Ai de văzut frumoasa biserică Ta Pinu, singura nepictata pe interior, care cuprinde o expoziție cu oblogo Malta Traveliecte donate de cei care au venit aici și s-au rugat, iar apoi au trăit o minune.

– Nu poți rata însă nici “Azure Window” și “Blue Grotto”, fereastra și grota albastre, stâncile care par să amplifice turcoazul mării sau ”Laguna albastră”, locul unde s-au filmat numeroase scene pentru celebra peliculă din a cărei distribuție au făcut parte Brooke Shields și Christopher Atkins.

 

 

MALTA TRAVEL
Adresa: Str. Pitar Mos nr. 29, et.1, ap. 23C, sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax: 021/318.59.93, 021/318.59.92
Mobil: 0722.626.903
E-mail: [email protected]
Website: malta.ro

 

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"
GSP.RO

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile