Locuri încărcate de istorie
Traversând Munții Parâng, din Carpații Meridionali, cea mai înaltă șosea din România, cu cel mai înalt punct în Pasul Urdele, de 2145 m, Transalpina leagă orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, și trece totodată și prin județele Vâlcea și Sibiu. Despre „Poteca Dracului” au apărut numeroase povești și legende, amplasate în diverse momente ale istoriei.
În timp ce unele surse susțin că acest traseu a fost construit încă din timpul războiului dintre daci și romani, alții spun că a fost gândită inițial ca o potecă de munte, pe unde să traverseze ciobanii cu turmele lor de oi din Mărginimea Sibiului și până în Țara Românească. Se spune de asemenea că de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și până la începutul celui de-al XIX-lea, fiecare familie a participat la construcția unei mici porțiuni de drum, în funcție de posibilități.
Transilvania cea plină de locuri fermecătoare
Cele mai pitorești locuri de pe traseul Transalpinei, ce merge paralel cu Valea Oltului și Valea Jiului, sunt cu siguranță Pasul Urdele și Obârșia Lotrului, un important nod al traseelor montane, din apropierea râului Lotru, însă această vizită îți aduce și numeroase alte bucurii care îți vor umple zilele de imagini impresionante.
Descoperă în itinerariul tău Mănăstirea Hurezi din Horezu, cea mai importantă ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, construită între anii 1690 și 1693, ce este astăzi parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Mai departe, la poalele Munților Polovragi, într-o pădurice idilică, vei putea vizita mănăstirea de maici Polovragi, ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului, o adevărată minune arhitecturală a Țării Românești din secolul al XVII-lea, de unde drumul te poartă natural și spre Peștera Polovragi.
Orașele Sibiu și Sighișoara sunt și ele o parte semnificativă din traseu, descoperindu-ți cele mai importante atracții religioase, și nu numai, ale Transilvaniei, fie că vorbim despre bisericile fortificate Agnita și Biertan din Sibiu sau Biserica din Deal din Sighișoara, un deosebit exemplar al arhitecturii gotice.
Circuit Transalpina si orase din Transilvania
Tarif: de la 550 lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*-3*, transport autocar, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.