De Andreea Radu,

UPDATE: Alerta de la spitalul din Botoșani a fost dată după ce o persoană a anunțat la 112 că un pacient care se află în interiorul unității medicale are un pistol.

Purtătorul de cuvânt de la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie, a declarat că pacientul de 70 de ani era din Vatra Dornei și era internat în secția de cardiologie.

„Astăzi (miercuri – n.r.) la vizita familiei au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament.

Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului din Botoșani, potrivit Mediafax.


Mai multe echipaje de jandarmi, ambulanţa dar şi poliţiştii echipaţi cu veste antiglonţ au ajuns la fața locului, potrivit monitorulbt.ro.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Polițiștii s-au echipat cu veste antiglonț înainte de intervenție (foto
monitorulbt.ro)

„În aceasta dimineaţă am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un barbat de 70 ani, internat la Spitalul Judetean Botoşani, ar avea asupra sa o armă, care se afla depozitată într-un dulap din salonul unde era bărbatul.

Pacientul nu a provocat scandal şi nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La faţa locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment. Până la acest moment a fost luată măsura ridicării armei în cauza – pistol neletal dar supus autorizării.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancţiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru o perioadă de 2 ani”, a declarat Maria Carp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Citeşte şi:

Un bărbat înarmat cu un cuțit a sărit la bătaie în spitalul din Roman

Un bărbat în scaun cu rotile și-a înfipt cuțitul în gât! A vrut să se sinucidă, dar medicii l-au salvat

Un pacient de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Vrancea a atacat mai multe cadre medicale

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!
GSP.RO

Motivul incredibil care determinat-o pe Kim Clijsters să revină pe teren după 7 ani. Sorana Cirstea!

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții