De Mihai Niculescu,

Tânărul de 35 de ani, din București, a refuzat tratamentul și medicația după operație, acestea fiind indispensabile în cazul lui, a arătat ASSMB, într-un comunicat, preluat de Digi24.

„După evoluția bună operatorie și post-operatorie, pacientul a devenit non compliant, în repetate rânduri, personalul medical din spital comunicându-i că în lipsa tratamentului, organismul nu va mai putea susține grefa”, a comunicat instituția.

„Bărbatul care în octombrie 2018 a beneficiat de al treilea transplant pulmonar, realizat de medicii de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, a decedat. Decesul a intervenit din cauza refuzului pacientului de a urma tratamentul și medicația, indispensabile în cazul său, în ciuda insistențelor medicilor. Bărbatul și-a asumat prin semnătură refuzul de a lua medicația prescrisă și de a urma tratamentul pe care l-au recomandat medicii. Foaia de observație a pacientului face dovada tuturor acestor refuzuri” a precizat ASSMB.

Bărbatul decedat era din București și primise un plămân de la un donator de 21 de ani din Baia Mare.

Intervenția chirurgicală la care a fost supus a fost extrem de dificilă, în condițiile în care suferea de mucoviscidoză (infecție care nu poate fi niciodată asanată total).

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

Refuzul constant al pacientulul de a colabora cu personalul medical de la Spitalul Sf. Maria, de a se interna în terapie intesivă, atunci când acest lucru se impunea și de a urma tratamentul și medicația, au dus la deces.

Ceilalți pacienți care au suferit transplant de plămâni la Spitalul Clinic Sf. Maria sunt într-o stare foarte bună, se prezintă la controale și își tratează infecțiile apărute (răceli, sinuzite etc)

Spitalul Clinic Sf. Maria se înscrie ca rată de supraviețuire a pacienților beneficiari de plămâni, peste media europeană a precizat ASSMB. ”Rata internațională în acest caz este de 50% la 5 ani”, a precizat instituția.

Potrivit registrului național de transplant mii de oameni aşteaptă să fie donate organe. Cei mai mulți așteaptă rinichi. Pentru că sunt puţini donatori, iar starea lor de sănătate se agravează de la o zi la alta, mor înaintea transplantului salvator.

În România, lupta pentru viaţă a celor care au nevoie de un transplant de plămâni e dramatică, pentru că astfel de operaţii se fac de puţin timp în ţara noastră.

În acest moment, 6 români sunt pe lista de așteptare a unui transplant de plămâni.

Citeşte şi:

Micuțul Hari are nevoie de 300.000 de euro pentru operație și tratament în Franța. Copilul de trei ani suferă de neuroblastom de gradul IV, cu metastaze

Părinții unui adolescent din Iași i-au donat organele, după ce a murit într-un teribil accident. Unde a ajuns inima băiatului

Premieră medicală în SUA. Un bebeluș s-a născut în urma unui transplant de uter prelevat de la o donatoare decedată

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului
GSP.RO

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută