De Flavius Toader,

Cazurile complicate de infecție cu noul coronavirus arată cât de grea este lupta medicilor împotriva unui inamic pe care abia acum reușesc să îl cunoască.

Relevant este cazul unei femei din Valladolid, prima care a părăsit secția de terapie intensivă, numai pentru a muri 36 de ore mai târziu.

“Ieri au scos-o în aplauze iar azi este la cimitir”, a declarat, miercuri, Teresa, sora pacientei identificate sub numele Carmen F.A., pentru Diariodevalladolid.elmundo.es.

“A ieșit de acolo fericită iar acum este moartă”, a adăugat femeia.

Decesul pacientei de 81 de ani reprezintă o lovitură morală pentru personalul Spitalului Universitar din Valladolid, scrie publicația spaniolă.

Asta în condițiile în care un clip cu ieșirea pacientei de la terapie intensivă încă circula pe internet.

În clipul respectiv, editat între timp, medicii și asistentele sunt surprinși în timp ce se bucură și salută plecarea pacientei de la terapie intensivă.

Carmen F.A. fusese internată la spital pe 19 martie, una dintre primele paciente cu COVID-19 din zonă.

Cel puțin 655 de persoane au murit din cauza infecției cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în Spania, au anunțat autoritățile de la Madrid.

Bilanțul total al deceselor a urcat astfel la 4.089.

Numărul de infecții a crescut și el îngrijorător cu 8.578 de noi cazuri și a ajuns la 56.000, potrivit El Pais.

Autoritățile au mai anunțat că în jur de 3.700 de pacienți sunt la terapie intensivă, o cifră semnificativă, care pune la grea încercare sistemul sanitar.

Citeşte şi:

Cel puțin 1.800 de tineri în vârstă de 30 de ani au fost infectați cu coronavirus, doar în Bergamo

O femeie în vârstă de 96 de ani este cea mai bătrână persoană din Coreea de Sud care s-a vindecat complet de COVID-19

Vlad Mixich, expert politici de sănătate: Și dacă ar cădea un potop de teste peste România, nu sunt suficienți specialiști ca să facă teste în tot Bucureștiul

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate