De Ciprian Iana,

După ce tânărul a fost transfera la Inistitutul ”Matei Balș” din Capitală, unde a fost suspus mai multor investigații, Ministerul Sănătății a anunțat că pacientul nu are infecție cu noul coronavirus.

„Nu este vorba despre infecţie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. dr. Matei Balş’. Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecţiuni virale. Starea pacientului este bună şi va fi externat în cursul zilei de astăzi şi va continua tratamentul în ambulatoriu”, a informat marţi Ministerul Sănătății.

În acest contex, Ministerul Sănătăţii reaminteşte direcţiilor de sănătate publică şi tuturor unităţilor sanitare că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare şi comunicare, precum şi a protocoalelor care au fost transmise de către MS şi Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, notează Agerpres.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

Încă de luni seara, Minisetrul Sănătății anunțase că șansele ca tânărul să fie infectat cu noul coronavirus sunt extrem de reduse

”Referitor la situaţia pacientului cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus de la Bacău – pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi.

A sosit în ţară în urmă cu opt zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, ce între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății.

Tânărul de 24 de ani care s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău studiază în China.

Foto: Shutterstock

Citeşte şi:

Kylie Jenner a folosit de câteva ori elicopterul lui Kobe Bryant. ”Nu îmi vine să cred!”

Dialogul dintre pilotul lui Kobe Bryant și turnul de control, înainte de accident

Declarații șocante ale martorilor accidentului în care a murit Kobe Bryant: ”Am văzut o minge de foc”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși