Un petrolist arab detine cea mai scumpa si cea mai mare masina-vila din lume, pe care  si-a comandat-o dupa propriile exigente, contra unei sume de 1.460.000 euro.


Compania austriaca Action Mobil a construit vehiculul lung de peste 12 metri, cu motor de 13 litri si 600 de cai-putere, special proiectat sa faca fata deplasarilor lungi prin desert.


Botezat Desert Challenger, vehiculul a fost construit intr-un an si jumatate, incluzand un living luxos si o bucatarie echipata cu toate dotarile ultramoderne.


Bolidul se poate deplasa fara probleme aproape pe orice tip de teren accidentat. Canapelele din piele, extrem de comode, lemnul de tek si mahon si finisajele manuale fac din sufrageria vilei mobile un loc unde seicul se poate simti ca acaza zile intregi, insotit de cei dragi.


Bucataria din inox, echipata complet, este prevazuta cu un geam pe unde bucatarul le poate servi pasagerilor cele mai alese bucate. Mai practica, baia iese in evidenta doar prin stratul generos de marmura cu care e acoperita. Cabina celor doi piloti este izolata de interiorul luxos, comunicarea fiind asigurata de un interfon.


„Am folosit cele mai scumpe materiale”


“Clientul, pe a carui identitate nu o vom divulga, va putea merge prin desert impreuna cu familia si prietenii, fara sa aiba nevoie de opriri sau contacte cu exteriorul, timp de mai multe saptamani”, a spus directorul Action Mobil, Stefan Wirth. “Desert Challenger poate fi incarcat cu 4.000 de litri de apa si pana la 2.500 de litri de motorina. Iar spatiul de depozitare este suficient pentru provizii alimentare considerabile. Intregul vehicul este fabricat manual si nu are nici o legatura cu un utilitar de camping. Am folosit cele mai scumpe materiale si am apelat la toata experienta pe care o avem din fabricarea iahturilor si a aeronavelor”, a adaugat directorul. Un sistem de monitorizare cu camere si doua ecrane cu plasma instalate in interior permit urmarirea si inregistrarea oricarei activitati din vecinatatea vilei mobile.

Urmărește-ne pe Google News