Mergi direct la conținut »
UPDATE / Panică într-un avion Blue Air pe ruta Cluj-Dublin. Aeronava a aterizat de urgență în Slovacia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Panică într-un avion Blue Air pe ruta Cluj-Dublin. Aeronava a aterizat de urgență în Slovacia

UPDATE / Panică într-un avion Blue Air pe ruta Cluj-Dublin. Aeronava a aterizat de urgență în Slovacia

În timp ce se afla deasupra Slovaciei, avionul s-ar fi depresurizat, iar, potrivit oamenilor aflaţi în avion, ar fi început să miroasă a ars. Compania aeriană a precizat ulterior că aeronava a aterizat în siguranță în Slovacia, iar pasagerii urmează să fie preluați de un alt avion.

Potrivit martorilor aflaţi în avion, totul a început la câteva zeci de minute de la decolare, în timp ce aeronava se afla deasupra Slovaciei, potrivit Observator.tv.

Avionul s-ar fi depresurizat şi ar fi început să miroasă a fum, moment în care măştile de oxigen au căzut, iar oamenii au început să se panicheze.

În urma incidentului, compania a făcut mai multe precizări.

„Aeronava tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj – Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, în jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia)”, a precizat compania într-un comunicat.

Blue Air a anunțat că decizia comandantului a fost luată ca măsură de precauție, în urma activării unor senzor la bordul avionului, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei.

„Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și au activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Aceștia au fost cooperanți cu personalul navigant. La această oră, compania Blue Air pregătește o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii și să-i transporte către destinația lor. De asemenea, compania le asigură asistență și refreshments (mâncare și băuturi)”, mai anunță compania, care precizează că situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului.


Citește și:

FOTO&VIDEO / Marșul chitarelor, pe muzica durerii. Sute de oameni au adus un omagiu celor care au murit în Colectiv. Părinții și-au înnăbușit durerea: „Vrem să se facă dreptate”

 

Close
Închide
  Close