De Ciprian Iana,

”Vă mulțumesc că sunteți aici”: cu aceste cuvinte, papa Francisc a întâmpinat pe invitații săi, în aula Paul al VI-lea din Cetatea Vaticanului, cu ocazia celei de-a treia Zile mondiale a săracilor.

Meniul a constat în lasagna, carne de pui cu cremă de ciuperci și cartofi, dulciuri, fructe și cafea.

Papa a ajuns în aula Paul al VI-lea după Sfânta Liturghie din bazilica San Pietro și după rugăciunea ”Îngerul Domnului”, practic, la ora Romei 12.20, și a stat la masă cu oaspeții săi, în cea mai mare parte fiind vorba de persoane cu dificultăți economice și săraci care primesc ajutor constant din partea asociațiilor catolice de binefacere din Urbe. 50 de voluntari au servit la masă.

Înainte de a trece ”la fapte”, Sfântul Părinte a adresat câteva cuvinte invitaților săi: ”Bună ziua, tuturor! Vă spun bun venit. Mulțumesc că sunteți aici. Vă doresc ca Domnul să ne binecuvânteze pe toți în această zi. Domnul să binecuvânteze totul în această regăsire între prieteni, în acest prânz, și familiile voastre. Domnul să-i binecuvânteze pe toți. Vă mulțumesc și… poftă bună!”.

FOTO: Epa

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, care s-a ocupat de aspectele practice ale acestei inițiative, aula Paul al VI-lea a fost transformată cu această ocazie într-o mare sală pentru un prânz festiv cu 150 de mese.

Cei 1.500 de săraci provin din Roma, din diecezele regiunii Lazio, dar și din alte regiuni. Prânzul a fost oferit prin bunăvoința ”Roma Cares”.

La sfârșitul prânzului, toți participanții au primit câteva cadouri: confecții de paste, oferite de firma La Molisana, și de ulei, donate de asociația italiană a cultivatorilor Coldiretti.

Citeşte şi:

Motivul incredibil pentru care un student din Iași a înghițit 16 pastile de paracetamol. Tânărul a ajuns de urgență la spital

Cele mai căutate meserii în învățământul profesional și tehnic. Top 5 specializări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta și câți copii vrea Simo

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente