De Andreea Radu,

Suveranul Pontif a susţinut un discurs cu ocazia celebrării unei slujbe în Bazilica Sfântul Petru, pentru a marca cea de-a şasea aniversare a vizitei sale pe insula Lampedusa.

În prezenţa a doar 250 de invitaţi, Papa Francisc a subliniat că ”cei mai slabi şi cei mai vulnerabili trebuie ajutaţi”.

„Migranţii sunt, înainte de toate, fiinţe umane”, a subliniat papa Francisc, spunând că aceştia reprezintă ”un simbol al tuturor celor excluşi din societatea globalizată”.

„Sunt persoane. Nu este vorba doar despre probleme sociale şi referitoare la migraţie! Nu este vorba doar de migranţi”, a mai spus suveranul pontif, potrivit Agerpres.

„Sunt cei din urmă abuzaţi şi abandonaţi care îşi pierd viaţa în deşert; sunt ultimii torturaţi, maltrataţi şi brutalizaţi în taberele de refugiaţi; sunt ultimii care sfidează valurile unei mări tumultoase; sunt cei din urmă abandonaţi în tabere pentru o găzduire prea lungă pentru a fi numită provizorie”, a spus papa despre migranți.

De-a lungul timpului, Papa Francisc nu a încetat să-şi multiplice apelurile în favoarea migranţilor, care fug din faţa războaielor şi a sărăciei, dojenind deseori în termeni duri vechea Europă şi recunoscând totodată că statele membre trebuie să ţină cont de capacitatea lor de primire şi de integrare a refugiaţilor.

Foto: EPA


OPINIE | UE a căzut în capcana populiștilor și a crescut distanța față de cetățeniA murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente