De Cristian Anton,

”Vreau să le fiu alături şi să mă rog pentru oamenii bolnavi din cauza acestui virus care s-a răspândit în toată China”, a declarat Papa Francisc în faţa unei mulţimi de zeci de mii de persoane reunite în piaţa Sf. Petru din Roma pentru a asista la mesajul şi slujba săptămânală oficiată de liderul de la Vatican.

”Fie ca Dumnezeu să-i primească pe cei morţi în împărăţia Sa, să aline familiile şi să susţină minunatul angajament al comunităţii chineze ce a fost deja implementat pentru a lupta cu această epidemie”, a mai spus Papa Francisc.

Numărul infecțiilor crește

Relaţiile dintre Vatican şi Beijing s-au ameliorat începând din septembrie 2018, când cele două state au semnat un pact istoric în privinţa numirii episcopilor catolici.

Cu toate acestea, conservatorii din rândul catolicilor au criticat pactul, acuzând Vaticanul că ”s-a lăsat cumpărat” de guvernul comunist de la Beijing.

Capacitatea noului tip de coronavirus de a se răspândi a sporit în ultimele zile, iar numărul infecţiilor ar putea la rândul lor să crească, a anunţat Comisia Naţională pentru Sănătate din China, duminică.

Aproape 2.000 de persoane au fost infectate în China de noul tip de coronavirus, care a făcut deja 56 de victime.

Citeşte şi:

Experiența curajoasă a unei familii din România. Șase luni pe trei continente, cu doi bebeluși și fără bagaj de cală. ”Cum te descurci acasă cu copiii, așa o faci și în călătorie!”

Avocatul familiei Măceșanu nu crede în autenticitatea scrisorii lui Dincă: ”Mi se pare o bătaie de joc!”

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici. Reacția ministrului

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative