Mergi direct la conținut »
Papa Francisc, mesaj pentru credincioșii catolicii în prima zi din Postul Mare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Papa Francisc, mesaj pentru credincioșii catolicii în prima zi din Postul Mare

Papa Francisc, mesaj pentru credincioșii catolicii în prima zi din Postul Mare

Papa Francisc, mesaj pentru catolici în Postul Paștelui. Papa Francisc a marcat Miercurea Cenuşii, prima zi din Postul Mare - perioadă ce precede Paştele, în timpul căreia credincioşii catolici sunt îndemnaţi să ţină post şi să facă penitenţă - lansând un avertisment la adresa acelor persoane care seamănă "neîncredere", informează Agerpres.

„Este trist să constaţi felul în care, în faţa vicisitudinilor zilnice, profitând de suferinţă şi de nesiguranţă, se ridică voci care nu ştiu decât să semene neîncredere. Roadele neîncrederii sunt apatia şi resemnarea. Postul Mare este o perioadă preţioasă pentru alungarea acestor sentimente, ca şi a altor tentaţii”, a declarat suveranul pontif, în timpul unei slujbe pe care a oficiat-o în bazilica Sfânta Sabina din Roma.

La finalul slujbei, liderul de la Vatican a executat ritualul impunerii cenuşii, desenând o cruce pe fruntea credincioşilor, ce simbolizează caracterul perisabil al vieţii umane.

Miercurea Cenuşii marchează începutul Postului Mare, perioadă de 40 zile înainte de Paşte – o sărbătoare mobilă în calendarul creştin, care va fi celebrată în acest an de credincioşii catolici pe 1 aprilie. Vezi când pică Paștele Ortodox.

Află când începe Postul Paștelui, în 2018, la ortodocși, și ce nu ai voie să faci în cel mai aspru post.


CITEȘTE ȘI…

Petre Daea, o nouă declaraţie spumoasă: aveam explozii interioare, dar în sită s-au făcut găuri şi acum nu aş mai putea reţine atât de mult!

EXCLUSIV/Nostalgiile și regretele ultimului lăutar de modă veche, Nicu Gigantu: ”Nu mai avem pe cine să învățăm. Apune muzica lăutărească”


 

Close
Închide
  Close