Mergi direct la conținut »
Papa Francisc vine în 2019 în România. Anunțul făcut de șeful Bisericii Catolice
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Papa Francisc vine în 2019 în România. Anunțul făcut de șeful Bisericii Catolice

Papa Francisc a confirmat vizita sa în România, în 2019. Data și programul nu a fost încă stabilit. Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopul romano-catolic de București, monsienorul Ioan Robu, cel care s-a întâlnit recent cu Sfântul Părinte, la Vatican.

„Întâlnirea cu Papa a fost lungă pentru că fiecare dintre noi a avut ocazia să vorbească”, a declarat monsienorul Robu, pentru Catholic News Agency.

Deși nu a oferit detalii asupra vizitei de anul viitor, arhiepiscopul Robu a spus că poate anunța că Papa Francisc va veni în România. „Data și programul nu au fost fixate încă, Sfântul Scaun și autoritățile române vor stabili detaliile într-o viitoare discuție. Și Biserica Ortodoxă va fi implicată în discuții, ca religie majoritară în România. Papa a confirmat, totuși, că va veni în 2019”, a declarat Robu.

Aproximativ 1.500 de oameni săraci, printre care și oameni fără adăpost, refugiați și familii nevoiașe, au luat prânzul cu Papa Francisc, cu ocazia celei de-a doua ediţii a Zilei internaţionale a celor săraci.

Citește și

Ionuț Cristache amenință că dă în judecată Libertatea folosind argumentul GDPR, exact cel utilizat de Guvern când ascunde informații publice

Close
Închide
  Close