De Gabriela Boceanu,

stilist Bogdan Mirica

”Dacă acorzi suficientă atenție scalpului, dacă îl respecți și îl cureți bine, atunci poți lua în calcul și un păr sanatos”, subliniază specialistul.

Adeseori noi, femeile, ne preocupăm de lungimea și textura părului, ne dăm în vânt după șampoane, măști și serumuri, perii de toate soiurile, tratamente sofisticate. Și nu mai vedem pădurea din cauza copacilor:  neglijăm esențialul – scalpul. Oare tu știi cum să îți speli corect și eficient părul?

Păr frumos – spălat doar din vârful degetelor

„Etapa de curățare și igienizare a părului și a scalpului reprezintă o condiție esențială pentru o coamă de poveste”, spune Bogdan Mirica. ”Vreau să nu uitați un lucru de bază: este necesar să vă folosiți doar vârfurile degetelor atunci când vă masați și vă șamponați părul (nu folosiți unghiile, pentru că ele agresează scalpul). Și să nu ezitați să vă spălați energic coama.”

Șamponul trebuie folosit cu măsură

Și încă ceva: pentru a avea un păr frumos, șamponul nu trebuie folosit în exces. Este suficientă o cantitate cât două boabe de fasole la prima șamponare. Și rețineți: nu e neapărat nevoie ca șamponul de păr să facă și spumă; pentru că, atunci când face multă spumă, produsul doar degresează. În schimb, a doua oară, aplicat în aceeași cantitate, șamponul va și curăța părul în profunzime. La final, clătiți părul din abundență”.

La fel de important este să alegi cu grijă produsele de curățare. Ideal ar fi, desigur, să ceri sfatul stilistului. Acesta îți va face, mai întâi, o diagnoză personalizată a scalpului și a tipului de păr. Fă în așa fel încât să îți procuri produse special create pentru curățarea scalpului. Mai ales dacă ai un scalp delicat, cu probleme.

Un păr sănătos se obține cu îngrijire și iubire!

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism