Mergi direct la conținut »
Parada de Ziua Franței, 14 iulie 2018. Manifestări încărcate de patriotism înainte de finala CM 2018
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Parada de Ziua Franței, 14 iulie 2018. Manifestări încărcate de patriotism înainte de finala CM 2018

Parada de Ziua Franței, 14 iulie 2018. Sute de mii de oameni au asistat, sâmbătă, la parada tradițională organizată în Paris cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Manifestările au fost încărcate de un spirit patriotic exacerbat în condițiile în care Ziua Bastiliei are loc cu o zi înainte ca naționala de fotbal a Franței să joace finala Cupei Mondiale la Fotbal.

Mai mult, cu doar câteva ore înainte de parada militară, președintele Emmanuel Macron a anunțat că va crește bugetul Armatei Franței. Președintele a semnat documentele prin care a crescut cheltuielile pentru apărare la 2% din produsul intern brut așa cum a promis NATO.


La parada de anul acesta avioanele de luptă vor zbura deasupra Parisului și vor efectua acrobații peste oraș, în timp ce trupele militare vor patrula pe Champs-Elysees.

Macron, care prezidează potrivit tradiției evenimentul, îl are anul acesta ca invitat special pe prim-ministrul din Singapore Hsien Loong. Anul trecut, la parada de Ziua Franței, invitați au fost Donald și Melania Trump.

Aproximativ 110.000 de forțe de securitate sunt deplasate în toată Franța pentru a proteja sărbătorile Zilei Bastiliei, după atacul terorist care a avut loc în 2016 la Nisa, ucis 86 de persoane.

Anul acesta, sărbătorile organizate cu ocazia Zilei Franței promit să fie și mai pline de viață și mai patriotice decât oricând având în vedere că Franța joacă în finala Cupei Mondiale la fotbal.

Cu Franța, care joacă în finala Cupei Mondiale, a doua zi, festivitățile din acest an de la Bastille promite să fie și mai febrile și patriotice ca niciodată. Excitarea pe străzile orașelor, orașelor și satelor din toată țara va fi palpabilă, astfel încât să profitați la maximum de ea.

La ora 10:00 la Arcul de Triumf, tobe și trâmbițe vor anunța sosirea președintelui Emmanuel Macron. Odată ce a fost dat salutul oficial va începe spectacolul aerian, iar apoi cel terestru.


 

Close
Închide
  Close