MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Paradă militară în Oradea. Copiii au luat cu asalt transportoarele blindate

Distribuie

O paradă militară a avut loc sâmbătă după amiază în centrul orașului Oradea. Infanteriștii au defilat la sol, alături de jandarmii IJJ Bihor, pompierii ISU Crişana. Onorul militar a fost prezentat de detaşamentul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Oradea. Cerul a fost survolat de mai multe elicoptere, iar copiii au luat cu asalt transportoarele blindate de la sol.

La defilarea din Oradea au participat Divizia 4 Infanterie „Gemina”, care se mândreşte cu peste un secol de existenţă în Armata României.

A urmat detaşamentele Centrului 54 Comunicaţii RMNC în fruntea cărora se află Drapelul de luptă al unităţii, decorat cu Emblema de onoare a Statului Major al Apărării şi cu Emblema de onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii.

P e cer a apărut în survol o formaţie de elicoptere IAR 330 Puma aparţinând Bazei Aeriene „General Emanoil Ionescu”, potrivit ebihoreanul.ro.

La sol, orădenii i-au mai admirat pe jandarmii IJJ Bihor, pompierii ISU Crişana, detaşamentul structurilor de ordine publică ale IPJ Bihor, Poliţiei Locale şi Penitenciarului Oradea.

La parada militară A urmat defilarea mijloacelor tehnice ale Ministerului Apărării Naţionale, începând cu transportoarele amfibii blindate B-33 Zimbru din dotarea Batalionului 811 Infanterie „Dej”, cu două mitraliere jumelate. Orădenii au putut vedea şi tehnica din dotarea Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”. Armamentul din dotarea unităţii este autopropulsat, de calibru 122 mm.

Pompierii au prezentat o autospecială SMURD, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autoplatformă de intervenţie şi salvare la înălţime. În centrul orașului a fost prezentată şi o autospecială de intervenţie pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii, precum şi ambulanţe SAJ Bihor.


Citește și: Un consilier prezidențial i-ar fi salvat mandatul lui Donald Trump prin simplu fapt că nu i-a ascultat ordinele


 

Comentarii