Mergi direct la conținut »
Parlamentarii britanici pregătesc o moțiune pentru a amâna Brexitul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Parlamentarii britanici pregătesc o moțiune pentru a amâna Brexitul

Parlamentarii britanici pregătesc o moțiune pentru a amâna Brexitul

Mai mulți miniştri le-au transmis oamenilor de afaceri, într-o conferinţă telefonică, că se pregătește o moţiune pentru a amâna procesul legat de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Ministrul finanţelor, Philip Hammond, ministrul pentru mediul de afaceri, Greg Clark, şi ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, au spus că parlamentarii „pregătesc o moţiune pentru a amâna Articolul 50”, a declarat un director de companie care a participat la discuţie şi care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că oamenii de afaceri i-au întrebat pe miniştri şi despre opţiunea unui Brexit fără acord. „Ei fac o treabă bună încercând să vadă ce se întâmplă acum, însă nimeni nu ştie”, a mai spus sursa citată.

Parlamentul britanic a respins, marți seară, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu 202 de voturi „pentru” și 432 „împotrivă”. Este cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii.

În urma acestui rezultat, liderul laburist Jeremy Corbyn a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului condus de Theresa May, astfel că premierul se află astfel în faţa unui moment de cumpănă pentru viitorul său politic, dar şi pentru cel al Regatului Unit.


Dezbateri aprinse în Parlamentul European, pe tema preşedinţiei României la Consiliul UE. Avertismentul liderului ALDE, Guy Verhofstadt, către Guvernul Dăncilă


 

Close
Închide
  Close