De Ștefan Pană,

„Am propus domnului preşedinte Iohannis formarea unui grup la nivel de Parlament, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, care să discute cu toate partidele politice. Este nevoie de consens, de două treimi pentru a putea pune în practică aceste obiective, şi să-l facem operaţional acest grup, astfel încât această revizuire a Constituţiei să fie pusă în practică în cât mai scurt timp”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a afirmat că PSD, la fel ca ALDE, se opune organizării referendumului pentru modificarea Constituţiei simultan cu alegerile prezidenţiale, motivând că altfel s-ar încălca recomandări ale Comisiei de la Veneţia.

„Pentru mine este important ce vor cetăţenii, ce vor românii. Pentru că am avut o participare mare la referendum, pentru că cetăţenii îşi doresc acest lucru, este important să ascultăm dorinţa lor”, a mai adăugat Dăncilă.

Premierul a spus că nu exclude varianta ca revizuirea să fie mai amplă, nu să se refere strict la aplicarea referendumului.

„Cred că pentru a fi o revizuire a Constituţiei extinsă, şi nu spun că acest lucru nu ar fi bun sau ar fi bun, trebuie acest consens. Dar poate ar fi bine ca alături de cele două obiective menţionate să avem în vedere şi alte lucruri”, a spus Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: UPDATE | CCR amână a cincea oară decizia în privința completurilor de trei judecători de la instanța supremă. Următorul termen: 3 iulie

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism