Mergi direct la conținut »
UPDATE. Parlamentul a votat noua conducere a ANRE: Deputatul PSD Dumitru Chiriță, pus șef la Autoritate
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Parlamentul a votat noua conducere a ANRE: Deputatul PSD Dumitru Chiriță, pus șef la Autoritate

UPDATE. Parlamentul a votat noua conducere a ANRE: Deputatul PSD Dumitru Chiriță, pus șef la Autoritate

Senatul şi Camera Deputaţilor au votat, miercuri, în şedinţă comună,conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). Deputatul PSD Dumitru Chiriță ajunge, astfel, prin votul colegilor, la șefia Autorității. Mandatul actualului președinte, Niculae Havrileț, expiră în data de 23 octombrie, alături de cel al vicepreședintelui Emil Calotă.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 13.30 Pentru noua conducere a ANRE au votat 220 de parlamentari, și s-au înregistrat 79 de voturi împotrivă.

În calitate de membri ai Comitetului de reglementare al ANRE au fost aleşi Cornelia Sulger, cu 219 voturi „pentru” şi 80 „împotrivă” şi Gheorghe Gabriel Gheorghe, cu 219 voturi „pentru” şi 80 „contra”.

Votul a fost secret, cu buletine.

Cei patru au fost numiți pe o perioadă de cinci ani, pe locurile rămase vacante prin încetarea mandatului început la data de 23 octombrie 2012, potrivit Hotărârii Parlamentului României

Dezbaterile au fost extrem de încinse, miercuri, în plenul reunit, între Putere și Opoziție.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a condus miercuri şedinţa comună a Parlamentului, i-a întrerupt de mai multe ori microfonul liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan, în cadrul dezbaterilor privind numirea conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), pe motiv că foloseşte acest prilej pentru a face declaraţii politice.

Călin Popescu-Tăriceanu i-a întrerupt microfonul Ralucăi Turcan în mai multe rânduri. „Parlamentarii PNL nu înţeleg de ce trebuie să mai dăm un vot în plen în cazul acesta. Era suficientă o decizie a CEx sau poate să semnaţi o declaraţie a Parlamentului prin care să vă asumaţi că adăugaţi şi ANRE la butoniera politică a instituţiilor controlate de PSD”, şi-a început discursul Turcan, enumerând instituţii „subordonate politic”.

Ce a scris un jurnalist sportiv despre Barna, după ce acesta s-a comparat cu Hagi
Recomandări

Ce a scris un jurnalist sportiv despre Barna, după ce acesta s-a comparat cu Hagi

Tăriceanu a avertizat-o că va întrerupe microfonul. ”Domnule preşedinte … jucăria … Domnule preşedinte, sunteţi abuziv! Voi sta aici până când vă reveniţi. (…) Nu plec de aici. Este dreptul meu parlamentar. (…) PNL are 20% şi avem acest drept. Nu plec de aici. Sunteţi abuziv”, a spus Turcan, în timp ce Tăriceanu încerca să întrerupă definitiv microfonul.

Citește și: EXCLUSIV /Preotul înjunghiat în biserică, declarații în premieră. ”M-a atacat cu o lovitură sălbatică, întunecată!”

Close
Închide
  Close