Mergi direct la conținut »
Părul alb va fi istorie, depresia va fi eradicată. Descoperiri revoluționare ale cercetătorilor
Ştiri Libertatea > Ştiri > Părul alb va fi istorie, depresia va fi eradicată. Descoperiri revoluționare ale cercetătorilor

Părul alb va fi istorie, depresia va fi eradicată. Descoperiri revoluționare ale cercetătorilor

Părul alb va fi istorie, depresia va fi eradicată, iar problemele de concentrare nu vor mai exista! Iată care sunt cele mai noi descoperiri făcute de cercetători, conform revistei Știință & Tehnică. În viitor, acestea ne-ar putea ajuta foarte mult.

De Ana Maria Marinescu,

coperta revista Stiinta si Tehnica

În timpul unor teste pe șoareci, cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Texas au identificat celulele specifice care determină creșterea părului și dezvoltarea pigmentării – un pas important în găsirea tratamentului pentru încărunțire și calviție.

Părul alb va fi istorie: a fost descoperit mecanismul încărunțirii și calviției

Specialiștii au descoperit accidental proteina care face ca celulele stem epiteliale de la baza foliculilor să se activeze și să determine creșterea părului. KROX20, cum au denumit-o oamenii de știință, produce un așa-numit factor de celulă stem și când amândouă se exprimă în celulă (proteina și factorul de celulă stem), duc la creșterea părului sănătos și pigmentat. Cercetătorii vor să vadă acum dacă pot identifica și la oameni același mecanism ca la șoareci.

Luarea deciziilor și păstrarea atenției, dictate de talamus

Talamusul este o regiune de dimensiuni reduse aflată în centrul creierului uman și despre care se consideră că primește și transmite semnale de la urechi, ochi, gură și piele către alte zone ale creierului pentru procesare. Un nou studiu sugerează însă că această zonă din creier face mai mult decât să transfere informația: ea joacă un rol important și în comportamente cognitive, cum ar fi luarea deciziilor și păstrarea atenției. Dacă cercetătorii vor descifra adevăratele capabilități ale talamusului la oameni, acest lucru i-ar putea ajuta să dezvolte tratamente pentru o varietate de probleme ale creierului, de la insomnie până la schizofrenie.

Cine e procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani! Reacția DNA
Recomandări

Cine e procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani! Reacția DNA

Depresia, tratată printr-o tehnică inovativă, non-invazivă

depresie

O tehnică non-invazivă care stimulează o regiune a creierului despre care se știe că este implicată în depresie ar putea aduce beneficii importante oamenilor care suferă de această tulburare. Tehnica presupune ca pacientul să observe activitatea propriei amigdale cerebrale și să încerce în mod conștient să îi crească activitatea prin activarea amintirilor pozitive. Mecanismul se numește neurofeedback RMNf. După două sesiuni, 12 din 19 participanți la studiu au indicat o scădere semnificativă a ratei de depresie.

Citește și: Descoperire majoră: o frunză de spanac, folosită drept țesut cardiac

Close
Închide
  Close