De Gabriela Boceanu,

Adevărul este că un păr cârlionțat de poveste nu se obţine chiar așa, cu una, cu două. Pentru că provocările sunt multe. În capul listei stă nesuferitul efect de electrizare, cunoscut și  sub denumirea de „frizz”. Această problemă, care le enervează pe mai toate mândrele purtătoare de bucle naturale, este generată de gradul destul de mare de deshidratare a firului de par. Şi ştii de ce se întâmplă asta? Pentru că onduleurile fac mai dificilă pătrunderea uleiurilor naturale ale părului, cele care acoperă şi hidratează în profunzime fiecare fir de păr. Așa se explică faptul că o podoabă capilară creață are tendința de a deveni uscată, îşi pierde din flexibilitate şi este mai sensibilă la agresiunile de tot felul (frig, căldură, periat excesiv etc.).

Învață să ții la respect părul cârlionțat

  • Din gama foarte generoasă a produselor de îngrijire existente, alege corect. Ai nevoie de şampoane şi condiționer create special pentru persoanele cu părul creţ.
  • Un alt sfat de care trebuie să ţii cont este să nu îţi agresezi părul suplimentar! Nu îl usca frecându-l prea tare cu prosopul. Și evită, pe cât posibil, aparatele de coafat, deoarece căldură emisă de ele  constituie încă un factor de seamă pe lista agresorilor.
  • Nu uita nici de produsele de styling. O spumă pentru bucle cu fixare uşoară şi un produs pentru definirea buclelor te vor ajuta să îţi controlezi onduleurile fără prea mult efort. Aşa că bucură-te de părul tău cârlionţat!

Citește și: 

20 de mituri despre îngrijirea părului. Mai crezi că e bine să te speli pe cap doar o dată pe săptămână?

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă