MENIU CAUTĂ
24 Mai. 2017 23:25

Patru persoane vor să fie administrator public al Capitalei, funcție scoasă la concurs de Primăria Municipiului București

Distribuie

Patru persoane vor să fie administrator public al Capitalei. Patru persoane concurează pentru funcția de administrator public al Capitalei, după ce Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat rezultatele selecției dosarelor de înscriere.

Astfel, au fost declarați admiși Constantin Drăgan, Sorin Chiriță, Pavel Marian Popoacă și Bogdan Alexandru Suditu, potrivit unui anunț publicat pe site-ul PMB, informează Agerpres.

Dintre aceștia, Sorin Chiriță este administratorul special al RADET, iar conf. univ. Bogdan Suditu, de la Universitatea din București, a lucrat în Ministerul Dezvoltării Regionale între anii 1997 — 2012, coordonând direcția „Politici de locuire”.

Proba scrisă se va desfășura pe 25 mai, iar interviul va avea loc ulterior, în termen de cel mult patru zile lucrătoare. Iată care sunt condițiile pentru obținerea funcției de city manager.

Din bibliografia pentru concurs fac parte Constituția României și 38 de legi, ordonanțe, ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern sau hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, printre care și Legea 215/2001 a administrației publice locale, Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică sau Codul muncii.

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, pe 28 februarie, cu înființarea funcției de administrator public la nivelul municipiului București, în cadrul aparatului de specialitate al primarului general, în subordinea directă a edilului.

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat, în data de 3 mai, organizarea concursului pentru ocuparea postului contractual de administrator public.

„Astfel, în funcție de numărul și importanța atribuțiilor delegate, administratorul public poate organiza, coordona și gestiona activitatea Primăriei Municipiului București, fiind un partener al managementului la vârf în procesul de adoptare a deciziilor strategice. Primarul general al municipiului București poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Administratorul public îndeplinește orice alte atribuții specifice postului, încredințate de primarul general al Municipiului București prin act administrativ, notă internă sau care rezultă din modificările legislative care reglementează domeniul de competență”, se arată în hotărâre.

Conform expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, „administratorul public reprezintă o funcție specifică administrației publice locale care s-a consolidat, de-a lungul timpului, în țări care dispun de o administrație modernă și eficientă, scopul introducerii acestei funcții fiind acela de a profesionaliza administrația locală prin îmbunătățirea și fluidizarea sistemului de furnizare a serviciilor către cetățeni”.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un gândac s-a așezat pe steagul României
Loading...
Comentarii