Mergi direct la conținut »
Patru transporturi agabaritice vor traversa România, de la vest la est, în zilele următoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Patru transporturi agabaritice vor traversa România, de la vest la est, în zilele următoare

Patru transporturi agabaritice vor traversa România, de la vest la est, în zilele următoare

Patru transporturi agabaritice vor intra în ţară, în perioada următoare, prin vama Borş şi vor circula pe ruta Biharia - Păuleşti - Aleşd spre Cluj-Napoca. Astfel, șoferii care tranzitează judeţul Bihor, în direcţia Cluj, trebuie să aibă grijă la condițiile de trafic.

Lăţimea maximă a acestora este de 4,5 metri, iar viteza de deplasare va fi adaptată la condiţiile de trafic fără, însă, a depăşi 70 de kilometri pe oră. Destinaţia finală a vehiculelor care transportă utilaje industriale este Constanţa.

În caz de ninsoare puternică, vehiculele vor fi oprite în cea mai apropiată parcare, precizează Digi 24. De altfel, în perioada următoare, meteorologii anunţă ninsori şi un ger cumplit.

Pe termen scurt, potrivit acestora, în noaptea de sâmbătă și duminică, cerul va fi mai mult noros. Vor fi ninsori în general slabe în vestul, în centrul şi în nordul ţării, iar în a doua parte a nopţii pe arii restrânse şi în regiunile sudice şi de sud-est. În aproape toată ţara, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în noaptea precedentă, astfel că se vor înregistra minime în jurul a -10 grade izolat în estul Transilvaniei, nordul Olteniei şi al Munteniei şi -1 grad în extremitatea de sud-vest a teritoriului.

Duminică, vremea va fi rece în majoritatea zonelor, în special în cursul nopţii când local, în regiunile intracarpatice, va fi ger. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în zonele montane, în centrul, estul şi sudul teritoriului şi doar izolat, pe timpul zilei, în rest. Ninsorile vor fi în general slabe, exceptând zona Carpaţilor Meridionali, iar în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii şi jumătatea de vest a Munteniei, unde va ninge moderat cantitativ cu depunere de strat nou de zăpadă în medie de 6…10 cm.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde va viscoli ninsoarea, iar temporar şi în regiunile estice şi sud-estice şi local în cele de vest şi de sud-vest, determinând izolat şi trecător transport de zăpadă. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade. Presiunea atmosferica va creşte accentuat.

VIDEO – Digi 24


Citește și… FOTO/ Cum se pregătesc de Bobotează ortodocșii din întreaga ţară. Temerarii se vor arunca în apele Dunării sau ale mării ca să prindă crucea


 

Close
Închide
  Close