Mergi direct la conținut »
Pediatria şi Maternitatea spitalului din Medgidia, închise pentru că medicul este în concediu?
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pediatria şi Maternitatea spitalului din Medgidia, închise pentru că medicul este în concediu?

Pediatria şi Maternitatea spitalului din Medgidia, închise pentru că medicul este în concediu?

Secţia de Pediatrie şi Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Medgidia sunt închise pe motiv că un medic este în concediu, după cum susșin câteva mămici care sunt nevoite să meargă la Spitalul Judeţean Constanţa dacă vor să nască.

Managerul unităţii sanitare spune că este vorba doar de comentariile unor cârcotaşi şi că Maternitatea este deschisă şi pregătită să facă faţă oricărei situaţii de urgenţă, iar Secţia de Pediatrie se află de câteva zile în renovare, până pe 8 luna aceasta, scrie replicaonline.ro.

„Pediatria si Maternitatea din Medgidia sunt închise până pe 9 şi cumnata mea va fi nevoită să nască la Judeţean”, susţine o mămică. „Am înţeles că pediatria e închisă, că e Tona (medicul Cristina Tona – n.r.) în concediu, dar maternitatea de ce e închisă? Stau în Medgidia şi auzisem de pediatrie, dar de maternitate nu”, spune Maria B.

„Nu poţi naşte dacă nu e prezent şi neonatologul. Ăsta e oraşul nostru, îşi ia un om concediu şi se închide tot”, zice Irina T.

„Pediatria e în proces de renovare de câteva zile, iar maternitatea nu e închisă. Există ture, există medici pe neonatologie. Dacă vine o pacientă și trebuie să nască are unde: totul este asigurat. Dar vorbim de urgențe. Nu de cele care sunt pregătite că vor să nască azi sau că mâine vor cezariană. Aia nu e urgență. Aici e vorba de urgențele chirurgicale care privesc gravidele, de cele care vin cu membranele rupte și trebuie să nască. Acea gravidă are toate condițiile îndeplinite, cu medicul de gardă, cu tot ce trebuie ca să nască la Medgidia. După care, bineînțeles, este trimisă la Constanța. Dar nu e închisă materniatea pentru că gravidele aflate în primele trimestre de sarcină sunt internate la noi în continuare. Ginecologia funcționează bine mersi”, a declarat pentru ”Replica” Stere Bușu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

”Sunt paciente din zona arondată Spitalului Municipal Medgidia, respectiv Ostrov, Băneasa, Cernavodă, Poarta Albă care nu știu și vin direct la spital. Și dacă vor să vină aici, să vină într-o situație de urgență. Atunci au unde să nască, au cu cine să nască, are cine să le îngrijească copilul și toată linia de gardă este asigurată”, mai spune managerul.

Close
Închide
  Close