De Mihai Niculescu,

Individul l-a pus pe copilul unor vecini sa îl masturbeze, de două ori în două zile diferite și a stat doar o săptămână după gratii. Acesta se bucura de libertate, dupa ce a petrecut doar o saptamâna in spatele gratiilor. Daniel M. a comis oribilele fapte în satul Dogu, profitând de copilul vecinilor săi.

Pedofilul în vârstă de 32 de ani, a contestat hotărârea Judecătoriei Făurei, care a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei.

Tribunalul Brăila, la sfârșitul săptămânii trecute, l-a pus în libertate, înlocuind măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, potrivit debraila.ro.

Dacă judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătorie a văzut fapta de agresiune sexuală ca fiind „una extrem de gravă și reprobabilă, prohibită atât din punct de vedere penal, dar și din punct de vedere moral” – care reclamă „o reacție fermă și rapidă din partea organelor judiciare”, cel de la Tribunal a apreciat ca „relevante” lipsa antecedentelor penale și conduita sincera a pedofilului încă de la debutul anchetei judiciare.

Judecătorul de la Tribunal a socotit că „este suficientă luarea față de inculpat a unei măsuri restrictive de libertate care, prin conținutul ei concret (măsuri de supraveghere și obligații ce urmează a fi impuse spre respectare), va asigura atingerea scopurilor procesuale și sociale ale măsurilor preventive”.

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul
Recomandări

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul

De ce l-a pus în libertate judecătorul

„Dacă gravitatea faptei săvârșite reprezintă un criteriu obiectiv, periculozitatea poate fi percepută doar prin raportare la o persoană. (…) Periculozitatea nu poate fi stabilită însă în mod matematic, ci se bazează pe un pronostic ce rareori își găsește suport în lege.”

„Lipsa antecedentelor penale și conduita sinceră a inculpatului încă de la debutul anchetei judiciare sunt de natură a conduce la concluzia că lăsarea în libertate supravegheată nu este de natură a menține sau crea o stare de pericol la adresa ordinii publice.”

„Având în vedere și modalitatea concretă de săvârșire a prezumtivei fapte, lipsa oricărui element de violență fizică sau de altă natură, se va aprecia că măsura arestării preventive este excesiva în situația data.”

Judecătorul i-a impus lui Daniel Mită „sa nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu persoana vătămata minora”.

La polul opus, judecătorul care a considerat că măsura arestării preventive este îndreptățită menționa că „privarea de libertate este necesară pentru a se înlătura sentimentul de insecuritate creat prin comiterea faptei într-o comunitate relativ restrânsă”.

Citeşte şi:

Închisoarea pe viaţă pentru criminali şi violatori nu va scădea numărul victimelor

Declarații la Palatul Victoria, despre cazul Caracal. Viorica Dăncilă: „Închisoarea pe viață pentru violatori și criminali, prin Ordonanță de Urgență”

O fetiță de cinci ani din Constanța a fost agresată sexual într-o excursie. Ce pedeapsă a primit agresorul

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani
HOROSCOP

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani