Mergi direct la conținut »
Pedofilul din Drumul Taberei ar putea scăpa nepedepsit dacă s-ar aplica modificările codurilor penale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pedofilul din Drumul Taberei ar putea scăpa nepedepsit dacă s-ar aplica modificările codurilor penale

Pedofilul din Drumul Taberei ar putea scăpa nepedepsit dacă s-ar aplica modificările codurilor penale

Pedofilul din Drumul Taberei ar putea scăpa nepedepsit dacă se aplică modificările codurilor penale propuse de PSD și ALDE și care sunt dezbătute în această perioadă în comisiile din Parlament, a explicat un expert criminalist citat de Digi24.

Dan Antonescu, expert criminalist a explicat că, sacă noile modificări la codurile penale adoptate de coaliția PSD-ALDE ar intra în vigoare imaginile pe baza cărora își bazează poliția acuzațiile împotriva pedofilului din Drumul Taberei nu ar putea fi folosite ca probă.

„Doi copii care au fost traumatizați printr-un astfel de gest al unui dezaxat, el ar putea scăpa nepedepsit pentru că legea l-ar putea proteja. Sper ca astfel de modificări să nu se întâmple”, a precizat el.

Expertul a explicat că „orice informație pe care cineva o deține, dacă e reținută, nu are valoare, trebuie comunicată celor care pot folosi informațiile pentru a-l opri pe acest individ de a mai face astfel de gesturi. Poliția nu poate face singură totul, are nevoie de ajutor, de informații”.

Un pedofil a agresat sexual doi copii în Drumul Taberei. Un bărbat acuzat că a agresat sexual, în dimineața zilei de vineri, 5 ianuarie, doi frați –  fetiță de 5 ani și un băiat de 9 ani – în cartierul Drumul Taberei din sectorul 6, este căutat acum de Poliția din Capitală.

Comisia Iordache a amânat până luni discuțiile pe Directiva privind prezumția de nevinovăție; USR i-a acuzat pe cei de la Putere că vor, prin amendamentele depuse, să  curețe tot Parlamentul de dosare penale. Reprezentanții PSD, ALDE și UDMR au depus mai multe amendamente, cele mai controversate fiind ca inculpații sau suspecții în dosare să nu mai fie filmați în cătușe, iar comunicatele despre începerea urăririi penale sunt interzise.


Citește și: EXCLUSIV/Prietenii lui Ioan Gyuri Pascu, gest impresionant în memoria artistului. Se întâmplă în localitatea lui natală


 

Close
Închide
  Close