07 Dec. 2017 17:18

VIDEO&FOTO / Pelerinaj la Palatul Regal, în memoria Regelui Mihai. Zeci de oameni au semnat în cartea de condoleanțe

Distribuie

Pelerinaj la Palatul Regal, în memoria Regelui Mihai. Zeci de oameni au ținut să semneze cartea de condoleanțe pentru a aduce un omagiu ultimului suveran al țării noastre. Cu ochii în lacrimi, au depus flori, coroane și au aprins lumâni, transformând gardul Palatului într-un altar.

O tristețe apăsătoare a cuprins Palatul Regal, la a treia zi după ce Regele Mihai a murit. Cu chipurile plecate, zeci de oameni au aprins lumânări, au adus în flori și coroane în semn de recunoștință față de Regele Mihai Întâi al României, ultimul suveran al țării noastre. Pe gardul Palatului, transformat în altar, un copil a lăsat un ursuleț de pluș, însoțit de un mesaj emoționant, scris în memoria Regelui.

„Majestate, tu nu ai murit și nu vei muri niciodată. Doar ai plecat la o întâlnire importantă cu «cei de sus» pentru a le vorbi despre România. Călătoria ta înseamnă deșteptarea noastră. Te iubim', este mesajul atașat la jucărie.

Cu ochi în lacrimi, oameni de toate vârstele spun că au venit în semn de respect față de Regele Mihai, pe care l-au prețuit.

Sicriul cu trupul însuflețit al Maiestății Sale va fi depus, miercuri, 13 decembrie, la Sala Tronului a Palatului Regal,  la ora 20.30, potrivit programului funeraliilor Regelui Mihai. Timp de două zile, oamenii vor putea să își ia rămas bun de la ultimul Rege al României.

Când pot oamenii să-i aducă Regelui Mihai un ultim omagiu

Cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Regelui Mihai vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

  • Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00;
  • Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00;
  • Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.

Intrarea este liberă. Accesul presei este permis.

Ce reguli de protocol trebuie respectate la funeraliile Regelui Mihai. Nimeni nu va putea depune flori la catafalc

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugați să respecte următoarele reguli:

  • Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.
  • Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.
  • Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.
  • Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.
  • Să aibă la ei un document de identitate.
  • Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc.
  • Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului.

Personalul Casei Maiestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Când va fi înmormântat Regele Mihai

Guvernul a declarat doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria Regelui Mihai, pentru desfăşurarea ceremoniilor funerare.

Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la noua Catedrală din Curtea de Argeş.

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Regele Mihai a decedat la reședința sa din Elveția. Majestatea Sa anunțase pe 2 martie 2016 că se retrage din viața publică

foto: Ionuț Iordăchescu


Citește și VIDEO-REPORTAJ/Săvârșin suferă! „Regelui îi plăcea enorm să povestească amintiri întâmplări hazlii'


 

Loading...
Comentarii