Anchetatorii suspectează că, în perioada 2011-2013, reprezentanţii a două societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat achiziţii fictive de la nouă firme fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi de aproximativ 12 milioane de lei.

„Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2011 – 2013, reprezentanţii a două societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente, achiziţii fictive de la 9 societăţi comerciale de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române citat de News.ro.

Ca să ascundă provenienţa banilor, suspecţii au transferat succesiv aproximativ 31 de milioane de lei, contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile firmelor fantomă. Ulterior, banii au fost transferaţi în alte conturi, de unde în final au fost retraşi în numerar cu carduri.

„În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor de bani provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, bănuiţii ar fi transferat în mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile celor 9 societăţi comerciale menţionate, de unde ar fi fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăţilor”, se mai arată în comunicat.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Urmărește-ne pe Google News