MENIU CAUTĂ
14 Oct. 2016 22:54 , de Tudor Chiriac

Percheziții la locuința primarului din Botoșani

Distribuie

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava au descins la Botoşani. Potrivit DNA, au avut loc trei percheziţii, într-un dosar vizand fapte de coruptie comise in perioada ‎2006-2012.

Una dintre acestea a avut loc la Primăria Botoşani, instituţie unde procurorii au ajuns la ora 07.40, atunci când acolo erau doar portarul şi femeia de serviciu, o alta la vila primarului Cătălin Flutur, iar o a treia la Hotel Rapsodia, aflat în proprietatea lui Dănuţ Prisecariu, omul de afaceri care deţine şi Uvertura Mall. Totodată, mai multe persoane au fost duse la sediul DNA Suceava.

Deşi procurorii care au fost la primărie nu au dat declaraţii, surse din DNA au precizat că descinderile au vizat concesiunea terenului pe care a fost construit Uvertura Mall. Au refuzat, însă, să ofere detalii despre persoanele ridicate pentru audieri, spunând că numele acestora vor fi anunţate atunci când împrejurările vor permite.

Ancheta în acest caz a început în 2012, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au solicitat de la Primăria Botoşani documente cu privire la evoluţia taxei de concesiune percepută de municipalitate dezvoltatorului Uvertura Mall din centrul oraşului..

Primarul Cătălin Flutur este cercetat și în dosarul „Belvedere' pentru două presupuse infracţiuni de abuz în serviciu, după ce ar fi concesionat o alee de lângă Liceul de Arte în favoarea societăţii care administrează Restaurantul „Belvedere', ignorând două hotărâri ale Consiliului Local, care interziseseră acest lucru. Tot Cătălin Flutur este bănuit şi de un presupus conflict de interese după ce în perioada 2007-2011 ar fi semnat contracte de peste opt milioane de lei cu firma ieşeană Avensa Consulting SRL, la care era angajat fiul său, Alexandru Flutur.

Loading...
Comentarii