MENIU CAUTĂ

UPDATE. Percheziții la Ministerul Transporturilor și la Atelierele CFR Grivița. Se verifică achiziția echipamentelor de supraveghere din trenurile CFR

Distribuie

Percheziții la Ministerul Transporturilor și la Atelierele CFR Grivița, joi dimineață, într-un dosar de delapidare. Descinderile sunt făcute într-un dosar cu prejuduciu de 156.000 de lei. 

UPDATE. Contractul pentru achiziţia echipamentelor a fost semnat în decembrie 2017, iar sistemele audio-video, mai puţin performante decât ceea ce scris în caietul de sarcini, au fost cumpărate în primele două luni ale acestui an.

Cinci percheziţii au loc joi dimineață în Bucureşti, printre care una la sediul CFR Călători şi alta la Ateliere CFR Grivița SA. Descinderile vizează achiziția unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor, necesar informării călătorilor în tren

Anchetatorii au suspiciuni că a fost montat un sistem de slabă calitate, față de caracteristicile necesare și care au fost publicate în caietul de sarcini. De asemenea, inclusiv pe vagonul de prezentare sunt montate alte sisteme (mai slabe), față de ce s-a stabilit la licitație.

Diferența de bani ar fi fost însușită de cei care au montat sistemul de supraveghere și informare.

Perchezițiile au loc și la Ateliere CFR Grivița, locul în care a fost instalat acest sistem.

Anchetatorii urmează să ridice mai multe documente, însă nu vor fi aduse persoane la audieri.

 


CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV/ Ilie Năstase, despre cum își alege ținutele și de la cine s-a inspirat. ”Dressingul meu este enorm: un pod întreg!”

Citește mai multe despre ministerul transporturilor și perchezitii pe Libertatea.

Comentarii