Mergi direct la conținut »
Percheziții la Spitalul Județean Covasna. Suspiciuni de mită pentru decizii de invaliditate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Percheziții la Spitalul Județean Covasna. Suspiciuni de mită pentru decizii de invaliditate

Percheziții la Spitalul Județean Covasna. Suspiciuni de mită pentru decizii de invaliditate

Direcția Generală Anticorupție (DGA) face joi mai multe percheziții la Spitalul Județean Covasna. Anchetatorii au în vizor mai mulți medici care ar fi primit mită pentru ca mai multe persoane să beneficieze de pensii de handicap. Cadrele medicale sunt suspectate că ar fi falicitat obținerea sau menținerea unor decizii de grad de invaliditate.

Nu mai puțin de 12 mandate de percheziție au pus puse în executare. Sunt vizate Spitalul Judeţean de Urgenţă Covasna, Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Covasna, Policlinica Spitalului Judeţean, un cabinet medical individual de familie, precum şi locuinţele unor persoane din judeţele Covasna şi Braşov, relatează Digi24.ro.

Medici suspectați de luare de mită, vizați de percheziții la Spitalul Județean Covasna

Anchetatorii fac cercetări în cazul unor medici și a unor intermediari, vizați de o cauză penală înregistrată la Parchetul Curţii de Apel Braşov.

„Medicii din cadrul instituţiilor sus menţionate sunt suspectaţi că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita obţinerea de către persoane interesate a deciziilor de obţinere/menţinere în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat”, arată DGA.

Surse judiciare susțin că medicii ar fi menținut deciziile de grad de invaliditate pentur persoane care beneficiau de pensii de handicap.

sursă foto: stiri.covasnamedia.ro  

Close
Închide
  Close