Mergi direct la conținut »
VIDEO | Primăria Capitalei a “abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab
Ştiri Libertatea > Ştiri

VIDEO | Primăria Capitalei a “abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab

Aflate la doar câțiva metri de trotuar și neîngrădite, cele trei panouri electrice de la baza pilonului central de susținere a Podului Basarab sunt ruginite, nu mai au nici uși și nici carcase de protecție.

De Radu Țuțulan,

Aceste panouri electrice aparțin Primăriei Capitalei, instituție care are în administrare Podul Basarab.

În total sunt 4 cutii care adăpostesc siguranțe și legături electrice, dar numai una dintre carcase e încuiată și protejată. Celelalte sunt ruginite, rupte, cu ușile desfăcute, sau prinse cu sârmă.

Panourile electrice se află în apropierea complexului studențesc Regie, lângă un mare centru comercial din București, la intersecția Splaiului Independenței cu strada Orhideelor. Sub fiecare panou intră din subteran mai multe cabluri de mari dimensiuni.

Libertatea a solicitat atât Primăriei Capitalei, cât și Enel România să precizeze cine este responsabil de întreținerea acestor panouri electrice și de ce nu au niciun element de securitate prin care să se prevină producerea unui accident.

Doar compania de distribuție a energiei electrice a răspuns: „Panourile la care faceti referire fac parte din instalația de iluminat a podului și nu se află în gestiunea E-Distribuție Muntenia. Cu toate acestea, pentru a preveni eventualele riscuri, o echipă a companiei a îngrădit locul cu bandă roșie de marcat”.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 
După ce problema a fost semnalată Enel, doi tehnicieni ai ompaniei de electricitate au sigilat temporar cele trei panouri

După ce problema a fost semnalată Enel, doi tehnicieni ai companiei de electricitate au sigilat provizoriu, cu bandă de plastic, cele trei panouri

Până la ora publicării acestui articol, Primăria Municipiului București nu a oferit niciun răspuns.


Citește și:

Scrisoarea tulburătoare și imagini cu bebeluși scoși la cerșit, trimise de ofițerul de poliție care a coordonat operațiunea „Țăndărei” în UK: „E o perioadă tristă pentru Justiția din România”

 

Close
Închide
  Close