Mergi direct la conținut »
Peste 150 de copii, arestați de forțele de ordine în Franța. Imagini șocante cu elevi puși să stea în genunchi și cu mâinile la ceafă / VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Peste 150 de copii, arestați de forțele de ordine în Franța. Imagini șocante cu elevi puși să stea în genunchi și cu mâinile la ceafă / VIDEO

Peste 150 de copii, arestați de forțele de ordine în Franța. Imagini șocante cu elevi puși să stea în genunchi și cu mâinile la ceafă / VIDEO

Copii în vârstă de 12 ani se numără printre cei 153 de elevi de la un singur liceu din Franța, care a fost arestați de forțele de ordine în urma protestelor. Pe rețelele de socializare au fost distribuite imagini șocante în care mascații i-au pus pe minori să stea în genunchi și cu mâinile la ceafă.

Filmarea în care forțele de ordine îl păzesc pe elevii liceului Saint-Exupéry din localitatea Mante-la-Jolie, situat la aproape 50 de kilometri de Paris, a stârnit controverse pe numeroase rețele de socializare.

Copiii și adolescenții au fost obligați să stea în genunchi și cu mâinile la ceafă. Unii dintre copii au fost puși să stea cu fața la zid, scrie Daily Mail.

De asemenea, mascații le-au spus copiilor că sunt acuzați că au participat la un protest violent. Tinerii ar fi luat parte la un miting organizat la nivel național în Franța, pentru a bloca reformarea sistemului educațional, și pentru a susține mișcarea „Vestelor Galbene”.

Mai multe mașini și pubele au fost incendiate la liceul din Mante-la-Jolie, iar, potrivit Poliției, exista zvonuri potrivit cărora protestarii au vrut să incendieze unitatea de învățământ. Unii dintre protestatari au fost prinși având asupra lor bâte și spray-uri cu gaze lacrimogene.

Aproape 700 de elevi au fost arestați în Franța, în contextul protestelor din licee care au avut loc joi„, a precizat ministrul de Interne, conform sursei citate.

Cele mai mulți dintre arestări au fost făcute la liceul Saint-Exupéry din Mante-la-Jolie, unde polițiștii au ridicat copii născuți între 1998 și 2006

În urmă cu cinci zile, 48 de polițiști au fost răniți în confruntările de la Toulouse cu membri mișcării Vestele Galbene.

Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine au avut loc și pe străzile Parisului în al treilea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva creşterii preţului la carburant.

sursă foto: EPA


Citește și FOTO/ La primărie, pe pavele, la școală, prin noroi. Cum explică primarul: „Acolo e șantier, doar nu era să construiesc școala în altă parte și să o plantez în Prigoreni”


 

Close
Închide
  Close